Ιστορική απόφαση της FIBA: Θα επιτρέπει την… μπούργκα στους επίσημους αγώνες! (pic)

0

Η απαγόρευση που υπήρχε αναφορικά με τη χρησιμοποίηση μπούργκας και μαντιλιού στα επίσημα παιχνίδια του γυναικείου μπάσκετ από τη FIBA δεν υφίσταται πλέον, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ επικύρωσε την άρση της απαγόρευσης!

Image

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη στο συμβούλιο» εξήγησε ο CEO της USA Basketball Τζιμ Τούλεϊ για την απόφαση που πήρε η FIBA και που εν πολλοίς προκλήθηκε μετά από μια πετυχημένη καμπάνια στα social media με το hashtag #FIBAAllowHijab, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο του 2014 και συγκέντρωσε πάνω από 134.000 υπογραφές!

Η Κίκε Σαλίχου Ραφιού, έπαιξε μπάσκετ στο κολέγιο ωστόσο αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση επειδή δεν της επέτρεπαν να φορέσει μαντίλα ή μπούργκα κατά τη διάρκεια των αγώνων: «Η FIBA κατάλαβε ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που ήθελε να αγωνιστεί αλλά δεν μπορούσε. Ουσιαστικά μας σταματούσαν από το γεγονός να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε μια μεγάλη διοργάνωση» δήλωσε η ίδια στο Al Jazeera.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο και οι μπασκετμπολίστριες θα μπορούν να καλύπτουν τα κεφάλια τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Image
Coffee House