Ιτούδης: «Επικροτώ την απόφαση για διακοπή, εξαιρετικός ο Σφαιρόπουλος»

0

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την απόφαση της Euroleague για την οριστική διακοπή της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε σ την ΤΣΣΚΑ, το ΝΒΑ και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport5.co.il σχολίασε αρχικά την απόφαση για οριστική διακοπή στην Euroleague, λέγοντας:

«Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τον αθλητισμό και την Euroleague. Ο πρωταθλητής προκύπτει συνήθως από τους αγώνες στα παρκέ. Δυστυχώς, φέτος πρωταθλήτρια είναι η πανδημία. Ωστόσο, πιστεύω πως ήταν μια έξυπνη απόφαση και την επικροτώ. Σε μερικές χώρες, για παράδειγμα, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν.

Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να προπονούμαστε καν. Εάν ξεκινούσε εκ νέου η Euroleague, θα παίζαμε κόντρα σε αντιπάλους που είχαν παίξει 10-15 παιχνίδια, ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα. Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα. Οι 11 ομάδες συμφώνησαν σε ένα εμπόδιο που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, πιστεύω πως η απόφαση του Μπερτομέου και των ομάδων ήταν έξυπνη, αν και, το επαναλαμβάνω, ήταν κρίμα που δεν είχαμε πρωταθλητή φέτος».

Σχετικά με το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, ο Ιτούδης τόνισε πως «θα πρέπει να το ακούσω επίσημα από τον πρόεδρό μου αυτό. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να μιλήσει με τους χορηγούς, να δει τα οικονομικά δεδομένα και μετά να μιλήσει με όλους. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αριθμούς. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, γιατί τόσα χρόνια μας στηρίζουν και πιστεύουν στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε και την προοπτική του ΝΒΑ, λέγοντας: «Δεν είναι όνειρό μου. Βρίσκομαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Τώρα θέλω να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για την ΤΣΣΚΑ».

Τέλος, ο Ιτούδης ρωτήθηκε και για την σχέση του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τονίζοντας: «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχουμε πολύ καλή σχέση, εκτιμώ αφάνταστα την δουλειά του».