Ήττα μάθημα που την ατσαλώνει στο Πρωτάθλημα

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη σκληρή ήττα της Πετρολίνα ΑΕΚ στην έδρα της Βαρέζε που της δίνει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ γνώρισε το πρώτο πικρό μάθημα στο υψηλότερο επίπεδο της διοργάνωσης καθώς η κατάρρευση του δεύτερου μέρους την οδήγησε στο βαρύ 109-74. Η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ταχύτητας ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και στα δύο πρωταθλήματα. Είναι λογικό, λοιπόν, μια ιταλική ομάδα στην έδρα της όταν βρίσκει ρυθμό να έχει τη δυνατότητα να …σκοτώσει τον αντίπαλο. Αυτό έκανε και η Βαρέζε που για 19 λεπτά βρήκε σθεναρή αντίσταση από την ΑΕΚ αλλά απέδειξε πως ένα λεπτό αδράνειας της δικής μας ομάδας μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Το φινάλε του πρώτου μέρους αποτελεί ένα μάθημα συγκέντρωσης και διαχείρισης για τους παίκτες ενώ το 55-31 του δεύτερου αποτυπώνει εν πολλοίς αυτά που είδαμε στο παρκέ. Εδώ θέλω να τονίσω πως η απουσία του Βερεμένκο αφαιρεί από την ΑΕΚ τεράστιο κομμάτι της δύναμης μέσα στο ζωγραφιστό.

Ειλικρινά, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ή να προβλέψει αν αυτή η συντριβή θα λειτουργήσει θετικά για τη συνέχεια. Προσωπικά, έχω την αίσθηση πως σε ότι έχει να κάνει με το Κυπριακό Πρωτάθλημα τα ένσημα και οι εικόνες που μαζεύει η ΑΕΚ απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους θα της δώσουν μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Είναι τέτοια η διαφορά ταχύτητας απέναντι σε Βαρέζε ή Σάσαρι που στην εγχώρια λίγκα θα λειτουργήσει ευεργετικά. Από την άλλη, όμως, δεν θα πρέπει η 35αρα να κόψει τα φτερά της ομάδας και να παρατήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι ρίχνοντας λευκή πετσέτα. Δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω στην Ευρώπη αλλά το επόμενο ματς με τη Γκρόνιγκεν προσφέρεται για αντίδραση. Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ θα πρέπει να δει βήμα, βήμα και αγώνα με αγώνα την υπόλοιπη πορεία της και να κάνει αφαίμαξη παραστάσεων και εμπειριών. Χωρίς κανένα άγχος μιας και η έως τώρα πορεία της κρίνεται ως επιτυχημένη.

ΥΓ: Οι κακές επιστροφές στην άμυνα σε αυτό το επίπεδο οδηγούν στους 109 πόντους παθητικό.