Κ. Ζιβανάρης: “Εταιρεία-Πορτοκαλί-Σωματείο είμαστε μαζί, δύσκολο να θυμηθώ τέτοια συσπείρωση κόσμου!”

0

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ μίλησε μέσω Skype στον Αντώνη Κωνσταντινίδη στην εκπομπή της Τρίτης. Υποσχέθηκε μέσω της εκπομπής πως θα γίνουν προσπάθειες γι’ ανακαίνιση του Σωματείου, εξέφρασε την αισιοδοξία του γι’ ακόμη καλύτερο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια.

Αναλυτικά…

Είναι η σπουδαιότερη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα;

“Υπήρχαν δυο λόγοι, ο πρώτος είναι πως βαθμολογικά, είσαι πάρα πολύ κοντά πλέον, μετά το ψεσινό αποτέλεσμα του Άρη με την Πάφο. Είσαι 3 βαθμούς μακριά από τον πρώτο. Ψυχολογικά έχεις μεγάλο advantage. Έπαιζες με την Ομόνοια, ένα ευρύ σκορ βοηθά πολύ ψυχολογικά όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Είτε ποδόσφαιρο, είτε Σωματείο. Αυτό μας βοηθά πολύ. Έχουμε φέρει κοντά τον κόσμο μας σε όλα τα τμήματα. Αυτός μας βοηθά σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.”

Θυμάστε μεγαλύτερη συσπείρωση κόσμου του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 10 χρόνια;

“Δύσκολο να θυμηθώ. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ αγκάλιασε πάρα πολύ την ομάδα. Ειδικά στις αποτυχίες. Είχαμε δυσκολίες στο μπασκετ, στο βόλεϊ και στα αγωνίσματα του Σωματείου που δεν είχαμε επιτυχίες. Μας έχει αγκαλιάσει απίστευτα. Είναι εξαιρετικός ο κόσμος. Περισσότερο από 10 χρόνια. Μας αγκάλιασε σε δύσκολες εποχές. Είναι πολύ θετικό για το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ.”

Ποια είναι η εξήγηση γι’ αυτό;

“Ο κόσμος είναι διψασμένος. Νιώθει και πιστεύει πως μπορεί να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος. Μόνο με τον κόσμο μας μπορούμε να καταφέρουμε τις επιτυχίες της Ευρώπης. Ερχόμαστε από χρόνια απουσίας στα γήπεδα. Η αγάπη υπήρχε πάντοτε. Το βλέπω στο μπάσκετ που ο κόσμος θέλει ένα πρωτάθλημα, έχει χρόνια να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα. Φεύγαμε από το γήπεδο που κερδίσαμε την ΑΕΛ και ο κόσμος μου έλεγε “Πρόεδρε ντάμπλ φέτος”. Θέλει επιτυχίες ο κόσμος. Είναι ότι καλύτερο”.

Πίστευες λίγες εβδομάδες πριν πως ο ΑΠΟΕΛ θα έκανε το 6/6;

“Πριν έρθει ο κ. Μιλόγεβιτς δεν το πίστευα. Ζώντας τον Μιλόγεβιτς στο ΑΠΟΕΛ, ένιωσα την διαφορά που έχει επέλθει στο ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, ένιωσα πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι βδομάδα με βδομάδα. Δεν έχουμε δει τον καλύτερο ΑΠΟΕΛ ακόμη. Θα το δούμε στους επόμενους 1-2 μήνες. Αν σταματήσουν και οι ατυχίες των τραυματισμών. Μη ξεχνάτε πως έχουμε και μεταγραφική Ιανουαρίου για να βελτιωθεί η ομάδα”.

δφσδφσδφσφ

Οι τραυματισμοί είναι ανασταλτικός παράγοντας;

“Δυσκολεύει το πλάνο του προπονητή. Είναι μεγάλο πρόβλημα κακά τα ψέματα. Έχει όμως ο ΑΠΟΕΛ το βάθος, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως τους επόμενους μήνες θα δείξει τις αρετές του. Στην αρχή του πρωταθλήματος έλειπε η αυτοπεποίθηση. Τώρα αυτή έχει επανέλθει, νιώθει όλο το ΑΠΟΕΛ πως έχει τις δυνατότητες για το πρωτάθλημα. Η ψυχολογία είναι μαζί με το ΑΠΟΕΛ.”

Ποιες είναι οι διαφορές με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς;

“Υπάρχει μια πειθαρχία. Βλέπουμε μια πειθαρχημένη ομάδα, περισσότερο από προηγουμένως. Η πειθαρχία βοηθά αφάνταστα στα αποτελέσματα.”

Για τον Κβιλιτάια;

“Εμείς ξέραμε τις αρετές και τις ικανότητες του Κβιλιτάια. Προερχόταν από έναν τραυματισμό. Είναι δύσκολο να επανέλθει. Άρχισε να επανέρχεται. Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει. Θα τον βοηθήσει η απόδοση που είχε με την Ομόνοια.”

Για τη συνέχεια…

“Ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα. Αν πάρουμε την ιστορία του ΑΠΟΕΛ, οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν όταν ο ΑΠΟΕΛ ήταν ομάδα. Και με τον Γιοβάνοβιτς. Είχαμε στοιχεία ομάδας, πειθαρχίας, ομοιογένειας και αγάπης ποδοσφαιριστών”.

Μετά από αρκετά χρόνια τα τμήματα του Σωματείου είναι ανταγωνιστικά…

“Είναι η τρίτη μας χρονιά ως Διοίκηση. Τα πρώτα δυο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, είχαμε αγωγές, προβλήματα. Χρειάστηκε καιρός για να αναβαθμιστούν τα τμήματα. Τώρα υπάρχει μια εμπειρία από αυτή τη διοίκηση. Υπάρχουν 2 αρχηγοί τμημάτων, ο κύριος Πάλμας και ο κύριος Σεβέρης που κάνουν καταπλητική δουλειά. Έχουν μεγάλη δίψα, ώστε να αναβαθμιστούν τα τμήματα. Στο μπάσκετ είμαστε αήττητοι και παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ. Στο βόλλει χάσαμε στο ταϊ μπρεικ δυο παιχνίδια. Έχουμε πολύ καλές ομάδες. Θα διεκδικήσουμε όλα τα τρόπαια”.

Παντού οι Πορτοκαλί, είναι η ασπίδα μας, αυτό που μας οδηγεί να αναβαθμίσουμε τα τμήματα μας. Αυτό προσπαθούμε. Σε όλα τα τμήματα μας. Το τμήμα Πυγμαχίας πάει εξαιρετικά, πάνω από 80 παιδιά έχουν εγγραφεί. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσουμε να ανακαινίσουμε το Σωματείο μας. Μόνο με τον κόσμο μας μπορούμε να το κάνουμε. Να βρούμε τους πόρους να αναβαθμίσουμε το οίκημα μας.

Για τον ΑΠΟΕΛάρα; “Ήταν η πρώτη του εμφάνιση, θέλουμε να δώσουμε μια νέα εμπειρία. Προσπαθούμε. Ο κ. Πάλμας κάνει ότι μπορεί να φέρει τον κόσμο πίσω. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.”

Για τη σχέση Σωματείου – Εταιρείας: “Είναι σε καλό βαθμό. Βοηθά ο ένας τον άλλο. Το οικονομικό είναι πρόβλημα. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας. Σωματείο-Πορτοκαλί-Εταιρεία συνεργάζονται άψογα, είναι μαζί”.

Coffee House