Και πάλι στα δύσκολα η Εθνική μας (PHOTOS)

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης γράφει για την πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Κύπρου!

Η Εθνική Ανδρών μαθημένη πλέον στα δύσκολα μονοπάτια καλείται να υπερβάλει εαυτόν για να σταθεί αξιοπρεπώς ενάντια σε ένα τεράστιο αντίπαλο όπως την Λευκορωσία την Πέμπτη στης 19:00 στο στάδιο Ελευθερία.

Μετά από ένα τριήμερο στην Αθήνα όπου πέτυχε η ομάδα μας δυο σημαντικές νίκες ενάντια στην Δάφνη Δαφνίου 71-67 και Ελευσίνα 88-73, νίκες που θα την βοηθήσουν ψυχολογικά να μπει στα παιχνίδια με διαφορετική διάθεση και να παλέψει να πάρει ότι της αναλογεί .

Η ομάδα μας με σκληρή άμυνα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έβαλε τις βάσεις για τα επίσημα παιχνίδια με Λευκορωσία και Αλβανία κάτι πολύ σημαντικό για αυτή την περίοδο που οι ομάδες στα παράθυρα τις Fiba δεν έχουνε χρόνο να προετοιμαστούνε κατάλληλα.

Η Λευκορώσοι που είναι αυτή την στιγμή η Τρίτη ομάδα στα rankings της Fiba στα ριμπαουντ έχουν μια πολύ δυνατή frontline με ψηλούς όπως ο Aksiom Parakhouski (2.11) της Strasbourg που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα με τις Partizan και Maccabi Tel Aviv ,ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Masksim Salash (2.06) παίκτης με προοπτική Ευρωλίγκας και οι Alexander Semianiuk (2.08 )αλλά και ο γνωστός μας από την θητεία του στην ΑΕΚ Λάρνακας Vladimir Veremenko (2.08) που έχει δευτερεύων ρόλο μεν αλλά αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα της ομάδας όταν έχει τον Veremenko στον πάγκο της . Έχασαν από την Ισπανία στα προηγούμενα παράθυρα με 84-82 στην Ισπανία και αυτό νομίζουμε τα λέει όλα .

Η Εθνική μας θα παλέψει ,εάν βοηθήσει και ο κόσμος θα είναι κι σταθερή στην προσπάθειας της ,ελπίζουμε να είναι το τελευταίο παράθυρο της Fiba χωρίς ψηλό γιατί είναι άδικο αυτό το εκπληκτικό ρόστερ στα Γκαρντ  να μην διαθέτει ψηλό επιπέδου (Νατουραλιζε )  ,ας ελπίσουμε ότι αμυντικά θα τα δώσουν όλα τα παιδιά, ειδικότερα οι ψηλοί μας θα περιορίσουν κάπως την τεράστια διαφορά στα ριμπαουντ και στο παιχνίδι στο ποστ .

Με θετική διάθεση πάμε όλοι να στηρίξουμε τα παιδιά την Πέμπτη και σε αυτή την ζωή ποτέ δεν ξέρεις όλα είναι πιθανά!!!

Πάμε Κύπρος!!!