Συνεχίζει την επέλασή της πάνω από μεγάλο μέρος της χώρας η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και μεταφορών.
Τα φαινόμενα σε Αθήνα, Εύβοια και Κρήτη θα επιμείνουν και σήμερα Τρίτη, ενώ το ψύχος θα γίνεται ακόμη εντονότερο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα πνέουν, εντάσεως έως και 10 μποφόρ. Ουσιαστική βελτίωση ο καιρός θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.
Εξαιτίας της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα έμειναν όλο το βράδυ οι μόλις 28 κάτοικοι στο χωριό Σέττα του Δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Το χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, το χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει ενώ χιόνι πολύ έπεσε, επίσης και προς τη Δίρφυ.
Η πρόεδρος της κοινότητας Σέττας Ευαγγελία Αργύρη δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο Open ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έφτασε ποτέ στο χωριό προσθέτοντας ότι εκεί «υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη να απαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό και τους 28 κατοίκους του.
Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία κατά τη διάρκεια της Τρίτης (07/01) αναμένεται να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.