Κακιούζης: «Πρέπει να σπάσουμε την έδρα της ΑΕΚ»

0

Ο προπονητής του Κεραυνού, Μιχάλης Κακιούζης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου για την σειρά των τελικών που ξεκινούν απόψε.

Αναλυτικά:

Πόσο έτοιμοι είναι στην ομάδα: «Ο καθένας θα πει τα τετριμμένα. Όμως οι τελικοί είναι τελικοί, είναι μία σειρά αγώνων. Πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο ένας για τον άλλον. Η προετοιμασία μας πήγε όπως έπρεπε και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

Αν ο χρόνος ξεκούρασης που είχε η ΑΕΚ παίξει ρόλο: «Υπάρχει ο αντίλογος πως όταν μία ομάδα παίζει πιο δυνατά παιχνίδια και συνεχόμενα, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί, βρίσκει ρυθμό. Αυτά όμως είναι μόνο στα χαρτιά στο γήπεδο φαίνονται όλα».

Αν περιμένει παιχνίδια που θα κριθούν στον πόντο: «Η διαφορά ή η νίκη στον πόντο, δεν έχει σημασία. Στο τέλος μετράει η νίκη ή η ήττα. Σαφώς όταν πάει στο σουτ το παιχνίδι, είναι πιο καλό ψυχολογικά για τις ομάδες. Πρέπει να σπάσουμε την έδρα της ΑΕΚ για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τον ρόλο που θα παίξει ο κόσμος: «Σαφώς και παίζει ρόλο ο κόσμος. Με το ΑΠΟΕΛ είχαμε πάλι το μειονέκτημα και τα καταφέραμε, μέσα σε ένα γήπεδο πιο μικρό, με τον κόσμο να είναι πιο κοντά στο γήπεδο και όχι στην απόσταση που υπάρχει η Λάρνακα. Σαφώς όμως θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Για τα βήματα που κάνει η Κύπρος στο μπάσκετ: «Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια και με την ανάληψη του ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Για να γίνει όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει φωτοβολίδα, χρειάζεται διάρκεια. Κεραυνός και ΑΕΚ παίζουν Ευρώπη, ο όμιλος του ευρωμπάσκετ, βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτό».

Για το γεγονός πως δεν υπάρχει η ίδια προβολή ανάμεσα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο: «Σαφώς το ποδόσφαιρο έχει μεγαλύτερη προβολή από τα υπόλοιπα αθλήματα, αλλά είναι θέμα συλλογικής προσπάθειας για να πάρουν και τα άλλα αθλήματα προβολή».

Coffee House