Κάλια Παπαδοπούλου (1/2): Έτσι απλά… όταν μιλάνε τα έργα!

0

Αρχίζοντας το αποψινό αφιέρωμα (πρώτο μέρος) για την Κάλια Παπαδοπούλου, ελπίζω (και πιστεύω) όπως η ίδια, με περιλάβει στους ανθρώπους, που ήταν δίπλα της, από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της, μέχρι που τη σταμάτησε και συνέχισε σαν μια (εξίσου) επιτυχημένη προπονήτρια!

Κάλλιστα, η Κάλια έχει κερδίσει μια θέση, στο πάνθεο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, γενικά και ενώ όσον αφορά ειδικά, το Γυναικείο κομμάτι, εκεί έχει κερδίσει τον ορισμό ενός «ιερού τότεμ»!

Μπασκετικό μυαλό, ευφυία, «ενόραση» μέσα στο παιχνίδι, δηλαδή διάβασμα του αντιπάλου, μέσω, είτε σκοραρίσματος, είτε δημιουργίας, η Κάλια Παπαδοπούλου, πάντα κατάφερνε να ξεχωρίζει και στην τελική, να αποτελέσει ένα από τα κύρια στηρίγματα, όχι μόνο στις ομάδες που αγωνίστηκε (κυρίως στην ΑΕΛ, φυσικά), αλλά και στην Εθνική μας ομάδα!

Το δε ταλέντο της, την είχε κάνει να ξεχωρίσει από μικρή ηλικία και προσωπικά, θυμάμαι σε ένα ταξίδι στην Κροατία, τον Μάη του 2000, πως μου είχαν μιλήσει (τα καλύτερα) για την «παίκτρια με το 5», τόσο ο προπονητής της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, όσο και οι Ορνίτ Σβαρτς (Εθνική Ισραήλ) και Μπάρμπαρα Γκρίτσαρ (Εθνική Σλοβενίας).

Ωστόσο, το –τόσο σπουδαίο- οδοιπορικό της, θα το αναλύσουμε προσεχώς!

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και κάποια λόγια και για την αξία της ως προπονήτρια, καθώς και από αυτήν τη θέση, κατάφερε να καταγράψει μιαν επίσης αξιοζήλευτη πορεία, που την έφερε και μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική Γυναικών!

Η πιο μεγάλη της στιγμή!

Το ένα φέρνει το άλλο και η πιο μεγάλη στιγμή της Κάλιας, ήταν η ανάδειξη της ως «πρέσβειρα του fair play» από τον ΚΟΑ, για τη χρονιά που διανύουμε!!!

Εννοείται, πως ότι και να πει κανείς για αυτό, πάντα θα είναι λίγο και εδώ απλά, να επισημάνουμε ότι αυτή η τεράστια διάκριση, προήλθε μέσα από τους κόπους, πάνω στους οποίους έκτισε την αξία της!

Ταπεινή μας γνώμη…

Όταν σε εκτιμούν οι άξιοι και σε σέβονται οι όμοιοι, τότε οι υπόλοιποι, απλά πρέπει να θαυμάζουν!

Η διάκριση, από τον ΚΟΑ, είναι μια σαφέστατη απόδειξη, αλλά στο δεύτερο μέρος (που θα παρουσιάσουμε αργότερα) αυτό θα το «ενισχύσουμε» για την Κάλια Παπαδοπούλου, με δυο άτομα που μιλάνε για την ίδια!