Καλό το τρανζίσιον αλλά…

Διπρόσωπος παρουσιάστηκε ο Κεραυνός στη χθεσινοβραδινή πρώτη μάχη των τελικών απέναντι στην Πετρολίνα ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μιχάλη Κακιούζη παρουσιάστηκε ιδιαίτερα διαβασμένη. Βγάζοντας μεγάλο physicality στην άμυνα και με όπλο το τρανζίσιον (17 πόντοι σε αυτό το διάστημα) έδειχνε να δίνει αυτή το τέμπο που την βόλευε βγάζοντας τους Λαρνακείς από το comfort zone τους. Ιδιαίτερα καταλυτικός ήταν ο μυαλωμένος Κόλιν Μάλκολμ ενώ η συνεχής κίνηση στην επίθεση έφερε συνεργασίες και στο 5 εναντίον 5 δημιουργώντας ρήγματα στο ζωγραφιστό της ΑΕΚ κυρίως με τους παίκτες που κινούνταν κάθετα προς το καλάθι.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν με τον κινητήριο μοχλό Μάλκολμ να βγαίνει εκτός αγώνα και την ασφυκτική άμυνα πάνω στον Νίκο Στυλιανού να μην επιτρέπει εύκολο καλάθι. Οι ερυθροκίτρινοι έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ παραχωρώντας αρκετά επιθετικά στους Λαρνακείς γεγονός που όχι μόνο έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα του Πιστόλα αλλά δεν επέτρεψε και στον Κεραυνό να βγει στο ανοιχτό γήπεδο, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να προσαρμόζεται. Η ταυτόχρονη απουσία Σάιμον και Μπερνς από το παρκέ δεν επέτρεψε στους Στροβολιώτες να απειλήσουν κάθετα το καλάθι των πρωταθλητών, κάνοντας τους προβλέψιμους και χωρίς ιδέες στο 5 εναντίον 5.

Μένει να δούμε ποιες νέες ιδέες θα εντάξει στο παιχνίδι του Κεραυνού ο κόουτς Μιχάλης Κακιούζης στο Game 2 για να φέρει την σειρά στα ίσα.