ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ: «Η ομαδικότητα έκανε τη διαφορά»

0
Ο ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ
Ήταν ένας από τους λόγους όπου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του πανεπιστημιακού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Φραγκίσκο Καραθανάση, ο οποίος μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΠΑ για το φετινό πρωτάθλημα, την ομάδα του Ευρωπαϊκού και τι ξεχώρισε από τη σεζόν. Επίσης, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η ομάδα του κατάφερε να φθάσει στον τίτλο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο πανεπιστημιακός αθλητισμός έχει κάνει άλματα πρόοδού.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο επέστρεψε στην κορυφή του πανεπιστημιακού μπάσκετ. Πώς νιώθεις που ήσουν μέρος της επιτυχίας;
«Νιώθω πολύ τυχερός που στάθηκα δίπλα σε μια ομάδα και έναν προπονητή (σ.σ ο Δημήτρης Γεωργακούδης) που νιώθω ως παρέα μας. Η ομαδικότητα μας μίλησε μέσα στα γήπεδα και η επιτυχία και η πρωτιά στο πρωτάθλημα ήταν ο αρχικός και μόνος στόχος μας για φέτος».
Νοουμένου, πως ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα με τρία πανεπιστήμια να διεκδικούν τον τίτλο (Παν. Κύπρου, Παν. Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό), τι θεωρείς ότι στο τέλος έκανε τη διαφορά;
«Νομίζω πως η κυριότερη διαφορά της ομάδας μας από της άλλες ομάδες ήταν η θέληση για το κύπελλο, η όρεξη που είχαμε σε όλα τα ματς και η καλή διάθεση όλων το παιχτών για να κάνουν το κάτι παραπάνω μέσα στις τέσσερις γραμμές. Επίσης ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που έκανε την ομάδα μας να ξεχωρίζει και να κερδίσει το πρωτάθλημα ήταν ο κόσμος και οι φοιτητές του EUC που μας υποστήριζαν στο γήπεδο».
Η ομάδα σας ήταν κτισμένη κυρίως από Έλληνες φοιτητές – αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β1 της Κύπρου. Πόσο δύσκολο ήταν να δέσετε μεταξύ σας σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Το δέσιμο της ομάδας δεν ήταν δύσκολο διότι έχουμε μία φοβερή χημεία καθώς κατέχουμε όλοι παρόμοια μπασκετική παιδεία και νοοτροπία. Επίσης είμαστε όλοι μία παρέα μέσα και εξω από τις τέσσερις γραμμές και αυτό το κάνει ακόμη πιο εύκολο να έχουμε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας».
Γενικότερα, πως σου φάνηκε το φετινό πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι ο Πανεπιστημιακός αθλητισμός κάνει άλματα πρόοδού τα τελευταία χρόνια;
«Το φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό καθώς τρεις ομάδες πάλευαν για την πρώτη θέση. Οντως, ο πανεπιστημιακός αθλητισμός έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου τα χρόνια που βρίσκομαι στην Κύπρο και πιστευω ότι μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα παραπάνω».
May be an image of 5 people, indoor and text that says 'European University European University U Cyprus'

Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού