Κάτας: «Μεγάλη νίκη σε έναν εξαιρετικό τελικό»

0

Πανευτυχής για τον πρώτο τίτλο της προπονητικής του καριέρας με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Όντεντ Κάτας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον 46ο τελικό του θεσμού απέναντι στον Προμηθέα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μια μεγάλη νίκη, ο πρώτος από τους δύο τίτλους που θέλουμε. Ο Προμηθέας αξίζει συγχαρητήρια. Έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τους φιλάθλους, με δυναμισμό, μεγάλα σουτ, πολλούς παίκτες ποιότητας και ξέραμε πως δεν θα είναι εύκολο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο κάτω από τους 70 πόντους, αλλά εμείς είχαμε την πίεση. Μας αρέσει η πίεση, αλλά την διαχειριστήκαμε σωστά και είμαι χαρούμενος που στο τέλος φτάσαμε στη νίκη. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, αν παρακολουθήσετε τα αποτελέσματά μας, θα δείτε ότι επιθετικά βρίσκουμε τις λύσεις κάθε φορά. Αυτό προέρχεται πολλές φορές και από την άμυνά μας. Η αυτοπεποίθησή μας οφείλεται στην άμυνά μας. Γι’ αυτό θέλουμε να εστιάζουμε εκεί και πιστεύω πως αν περιορίζουμε τους αντιπάλους στους 70 πόντους μπορούμε να κερδίζουμε. Αρχίζουν τώρα τα playoffs και η άμυνά μας θα είναι κλειδί», τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός.

Ερωτηθείς αν θεωρεί εαυτόν άτυχο που τα μπουζούκια είναι κλειστά και δεν θα μπορέσει να το διασκεδάζει η ομάδα του, απάντησε: «Την τελευταία φορά που είχαμε πάρει τίτλο με τον Παναθηναϊκό είχαμε πάει στον Ρέμο. Φέτος θα ακούσουμε Ρέμο, αλλά στα σπίτια μας. Αν θες να συγκρίνεις τη δουλειά του παίκτη με του προπονητή, οι διαφορές είναι μεγάλες. Όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα η δουλειά του προπονητή και μου αρέσει».