Κάτας: «Μου άρεσε η προσπάθειά μας στο δεύτερο μέρος»

0

Ο προπονητής του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Όντεντ Κάτας, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την FC Barcelona: «Απέναντι στην Μπαρτσελόνα πρέπει να είσαι συνεπής. Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο. Δεν αλλάξαμε το πλάνο μας στο ημίχρονο, αλλά το εκτελέσαμε καλύτερα στην επανάληψη. Ήμασταν πιο επιθετικοί, παλέψαμε, ήμασταν εκεί. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, χρησιμοποιήσαμε μόνο 2 φάουλ στα πρώτα 15′. Αυτή δεν είναι σωστή νοοτροπία για αγώνες με καλές ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα. Όμως, στο δεύτερο μέρος μου άρεσε η προσπάθεια των παικτών μου. Προφανώς, κάναμε λάθη και στην επίθεση δεν ήμασταν τόσο καλοί. Όμως, μπορούμε να πάρουμε πράγματα από αυτό το ματς».

Για το ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια είπε: «Ο Χεζόνια μας δίνει πολλά πράγματα μου μας έλειπαν. Όχι μόνο μέγεθος, αλλά και ποιότητα. Φυσικά, θέλει χρόνο. Δεν είναι τόσο απλό να παίζεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα με δύο προπονήσεις. Μου άρεσε η νοοτροπία και η προσπάθειά του. Με τον καιρό θα γίνει ακόμα καλύτερος για εμάς».

Τέλος, αναφορικά με την περιπέτεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον κορωνοϊό και τους τραυματισμούς των Νέντοβιτς – Παπαπέτρου ανέφερε: «Στα μέσα της σεζόν βρήκαμε ρυθμό, αλλά είχαμε οκτώ παίκτες με κορωνοϊό. Είναι τρελό. Όμως, αυτό συμβαίνει τον τελευταίο ένα χρόνο, πρέπει να ζεις με αυτό. Ποτέ δεν είναι εύκολο. Από εκεί και πέρα, ο Νέντοβιτς χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα, δεν θέλουμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο. Θα περιμένουμε και θα δούμε. Ο Παπαπέτρου πιστεύω πως σε τρεις – τέσσερις μέρες θα είναι καλύτερα. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Το είπα και πριν από το ματς. Απέναντι στην Άλμπα παλέψαμε, όμως ηττηθήκαμε. Το θέμα είναι να παλεύουμε και να σκεφτόμαστε σωστά. Αυτό ζητάω από τους παίκτες μου. Θα βρούμε ρυθμό, παρά τα προβλήματα και την κατάσταση».