Η καταξίωση του Σάιμον Μιχαήλ

0

Το χάσμα γενεών στην κυπριακή καλαθόσφαιρα είναι… τρομακτικό. Η παλιά, καλή φουρνιά θα παραδώσει τα ηνία αργά ή γρήγορα και ένα από τα παιδιά από τη νέα γενιά που έχουν πολύ μέλλον είναι ο Σάιμον Μιχαήλ.

Ο Λεμεσιανός “κόμπο” γκαρντ πήρε πολλές ευκαιρίες στον περσινό Κεραυνό από τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη και πλέον έχει την αυτοπεποίθηση να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Οι απουσίες του Βασίλη Κούνα και του Γιώργου Παλάλα άφησαν χώρο στη θέση του πλέι μέικερ για την Εθνική Ομάδα των Ανδρών και ο Μιχαήλ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας έδειξε στον Πάνο Γιανναρά πως μπορεί να υπολογίζει πάνω του και η εμφάνισή του απέναντι στην Ισλανδία αποτέλεσε την καταξίωσή του.

Πέραν της πιεστικής του άμυνας, ήταν θαρραλέος και στην επίθεση. Δε δίστασε να αναλάβει ευθύνες, κάνοντας δυναμικές διεισδύσεις που κατέληξαν σε καλάθια, ενώ έβαλε και ένα δύσκολο σουτ από μέση απόσταση μετά από προσποίηση.

Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι του. Υστερεί σε ύψος, όμως έχει το μπασκετικό θράσος που απαιτείται για να παίξει ψηλά.