Καββαδάς: «Θέλουμε ωραίο φινάλε σε πετυχημένη πορεία»

0

Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Eurobasket 2022 απέναντι στην Λετονία ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της Εθνικής Ελλάδος είναι να κλείσει με ωραίο τρόπο την προκριματική φάση.

Με τον στόχο της πρόκρισης να έχει επιτευχθεί από το προηγούμενο «παράθυρο», τον Νοέμβριο στο Σεράγεβο, η Εθνική Ομάδα είναι στη Ρίγα με ριζικά ανανεωμένη σύνθεση και στο χθεσινό (20/2) παιχνίδι με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη έξι παίκτες πραγματοποίησαν την πρώτη τους  εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αύριο (22/2, 19/3) στο πρόγραμμα υπάρχει το παιχνίδι με την «οικοδέσποινα» Λετονία και ο Βασίλης Καββαδάς, μίλησε για τη συνολική παρουσία της ομάδας όχι μόνο σε αυτό το «παράθυρο» αλλά και όλη την πορεία των προκριματικών.

«Σίγουρα η αίσθηση στο τέλος της χθεσινής  βραδιάς δεν ήταν ωραία, αφού πέρα από το αποτέλεσμα δεν παλέψαμε και στα 40 λεπτά όπως μπορούσαμε, όμως υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Η ευκαιρία που πήραν έξι από τα επτά πρωτοεμφανιζόμενα με την Εθνική Ανδρών παιδιά ήταν ένα σημαντικό γεγονός. Μας έκανε κι εμάς τους κάπως παλιότερους να θυμηθούμε τη σχετική εμπειρία, αλλά σίγουρα πρόσφερε και μια εικόνα ανανέωσης.

Η πρόκριση επίσης, νομίζω ότι χθες το βράδυ ξαναφάνηκε πόσο σημαντικό επίτευγμα ήταν. Αυτά τα προκριματικά με τις ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουν κρύβουν πολλές παγίδες και το πάθημα των Λετονών λέει πολλά. Εμείς ήρθαμε εδώ εξασφαλισμένοι. Η Εθνική Ομάδα θα είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού και νομίζω ότι κλείνει εδώ στη Ρίγα μια συνολικά επιτυχημένη πορεία.

Μας μένει ένα παιχνίδι, στο οποίο εννοείται ότι υπάρχει στόχος, πάντα υπάρχει στόχος όταν παίζεις με την Εθνική. Μπορεί βαθμολογικά και πάλι να μην κρίνεται κάτι, αλλά θέλουμε να είναι όμορφη η τελευταία εικόνα αυτής της ομάδας, στο τελευταίο ραντεβού αυτής της πορείας».