Κεραυνός – ΑΠΟΕΛ 62-64 (1996): Όταν ο Χολμς… πάγωσε την έδρα του Κεραυνού!

0

Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 1996. Ο Κεραυνός υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα του, σε ένα παιχνίδι που… «μύριζε μπαρούτι», ελέω των τεταμένων σχέσεων που υπήρχαν τότε, ανάμεσα στις δυο ομάδες, που ήταν βέβαια και οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης.

Μιας εποχής που δεν είναι και λίγοι που τη νοσταλγούν και ας υπήρχαν οι εντάσεις, γιατί εδώ που τα λέμε, αν είναι να διαλέγαμε ανάμεσα στις άδειες κερκίδες και στις εντάσεις, θα προτιμούσαμε το δεύτερο, χωρίς όμως κατ` ανάγκη οι στιγμές αυτές να φθάνουν στα άκρα!

Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τη νίκη με 62-64 και αυτό, χάριν σε ένα καλάθι του Χολμς, με τη λήξη του χρόνου.

Μια νίκη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς ΑΠΟΕΛ, γιατί η σημαντικότητα της, δεν είχε να κάνει με το καθαυτό παιχνίδι και δη, τη βαθμολογική κατάσταση μετά τη συγκεκριμένη αγωνιστική, αλλά πιο πολύ, επειδή την εποχή εκείνη, μετρούσαν οι νίκες της κανονικής περιόδου και έτσι, ενόψει πλέι-οφ, ο ΑΠΟΕΛ θα είχε σκορ νικών, 2-0 σε βάρος των ερυθροκίτρινων…

Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί! Το σκορ ήταν στο 62-62 και ο Ιόνοφ, για τον Κεραυνό χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ πάνω στο Σολέα.

Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Κεραυνού, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την κατοχή και ο Χάρις έκανε σουτ για δυο, αλλά αστόχησε. Όμως ο Χολμς, που ήταν κάτω από το καλάθι σκόραρε στη λήξη και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τη νίκη!