ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Η ‘ακτινογραφία’ της τσεχικής Νίμπουρκ

0

Εν αναμονή του τρίτου σπουδαίου ραντεβού του Κεραυνού Στροβόλου στους ομίλους του Basketball Champions League που αντιμετωπίζει σήμερα (Τετάρτη 18/11 – 19:30) την Τσεχική Νίμπουρκ παρουσιάζουμε την ακτινογραφία των αντιπάλων της ομάδας του Στροβόλου πάντοτε με τα φώτα του ειδικού και φίλου, Κωνσταντίνου Χριστοφή.

Blue Island
 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως μας ανέφερε ο Κωνσταντίνος η Νίμπουρκ αποτελούσε μέχρι πέρυσι την ραχοκοκκαλιά του εθνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (νωπές ακόμη οι μνήμες που προκαλεί σε συνάρτηση με την Επίσημη Αγαπημένη).

Πρόκειται για μία ομάδα που βασίζεται πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και τη συνέπεια στο περιφερειακό σουτ ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Ισραηλινός Ορεν Αμιέλ που ήταν και βοηθός προπονητή του τωρινού κόουτς της Εθνικής Τσεχίας.

Όσον αφορά μονάδες -και όχι κατ’ανάγκη με σειρά ποιότητας και impact- στη συζήτηση μας αναφέρθηκε πως ‘πονοκέφαλο’ αναμένεται να προκαλέσει η αναχαίτιση του Αμερικανού, ύψους 2.13 Στέφεν Ζίμερμαν.

Από την άλλη στα γκαρντ κινητήριος μοχλός και καλαθοσφαιριστής που μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο μπελά είναι ο ταχυδυναμικός Τζέρικ Χάρντινγκ ενώ από την… παλιοσειρά ο καταπληκτικός all-around small forward Βόιτσεχ Χρούμπαν.

Για το τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόσωπο του Χέιντεν Ντάλτον. Ο Αμερικανός power forward μετά τη ρούκι χρονιά του στη Δανία είχε καταφέρει να προξενήσει το ενδιαφέρον ακόμη και των Σακραμέντο Κινγκς. Αν και είχε κληθεί σε κάποια free agents camps δεν έγινε τελικά κάποιο ντιλ.

Συνοπτικά πρόκειται για μία ομάδα που ίσως να μην ‘ταιριάζει’ τόσο πολύ στον Κεραυνό. Η ποιότητά της δεδομένη αφού τόσο η περσινή της πορεία στο θεσμό (έφτασε μέχρι το final-8 του BCL στην Αθήνα) όσο και η σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Τόφας (93-96 στην παράταση) καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η ομάδα μας για να μειώσει το χάσμα οφείλει να χαλάσει τις περιφερειακές αποστάσεις μιας -εξαιρετικά- δουλεμένης ομάδας όμως ταυτόχρονο θα πρέπει να ανακόψει τον ανεφοδιασμό στον θηριώδη Ζίμερμαν.

Η συνέχεια στις 19:30 στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.

Star Balm