Κίνδυνος να μην υπάρξουν αγώνες μπάσκετ το Σαββατοκύριακο

0

Η απόφαση της ΓΓΑ και του Λευτέρη Αυγενάκη να μην αναγνωρίσει ως αθλητικούς φορείς τους συνδέσμους των κριτών (ανθρώπους γραμματείας) ωθεί τους κριτές στην απόφαση να μην παραστούν στα παιχνίδια, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν αγώνες μπάσκετ σε κανένα επίπεδο το προσεχές Σαββατοκύριακο, από την Basket League μέχρι τις τοπικές κατηγορίες.

Το ελληνικό μπάσκετ κινδυνεύει με λουκέτο το προσεχές Σαββατοκύριακο. Από την Basket League μέχρι τις τοπικές κατηγορίες. Ο λόγος; Η κόντρα του συνδέσμου κριτών (άνθρωποι της γραμματείας) με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την ΓΓΑ εξαιτίας μίας τελευταίας απόφασης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους των κριτών ως αθλητικούς φορείς. Αυτό έχει φέρει την οργή των κριτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι από το 2000 οι περισσότεροι σύνδεσμοι έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση. Από την στιγμή όμως που ο Λευτέρης Αυγενάκης εξακολουθεί να μην τους αναγνωρίζει, τότε οι ίδιοι σκοπεύουν να μην παραστούν σε αγώνες μπάσκετ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, αφού – βάσει αυτού του σκεπτικού – δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις.

Γίνεται σαφές ότι χωρίς κριτές δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ, αφού η γραμματεία είναι… προαπαιτούμενο για έναν αγώνα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια λύση, τότε σημαίνει ότι θα μπει λουκέτο σε όλες τις κατηγορίες λόγω αδυναμίας τέλεσης των αγώνων.

sport24.gr