Κοντός: «Στην Ευρωλίγκα πια επικρατεί σύμπνοια, πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα με τη FIBA»

0

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Κοντός μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα.

Image

Για τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα αναφέρθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Κοντός στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Μιλώντας στην εκπομπή «η αντεπίθεση» με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη υπογράμμισε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την Ευρωλίγκα για την αποχώρηση του Μπερτομέου, ωστόσο είναι κάτι που προκύπτει από πολλά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο.

«Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη αλλά είναι κάτι που προκύπτει. Σίγουρα βλέπω μια κινητικότητα. Υπάρχει μεγάλη σύμπνοια ανάμεσα σε πολλές ομάδες και αυτό που επικρατεί στο ΔΣ της Λίγκας είναι το καλό του αθλήματος», ανέφερε ο Δημήτρης Κοντός προσθέτοντας πως θα πρέπει οι μέτοχοι των ομάδων να έχουν κάνει οικονομικό έλεγχο για τα πεπραγμένα του Μπερτομέου και τόνισε την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει στο μπάσκετ.

«Θεωρώ αυτονόητο πως από τη στιγμή που άρχισε μια τέτοια διαδικασία οι μέτοχοι έχουν πατήσει κάπου για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Προφανώς και υπάρχει κάποια ατζέντα. Αυτό μας περιορίζει και όποια ανακοίνωση θα μπορούσε να υπάρχει. Θεωρώ δεδομένο ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι προς τη βελτίωση του αθλήματος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το σημαντικό είναι η γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κόντρα που είχε ο Παναθηναϊκός με τον Ισπανό δικηγόρο εδώ και χρόνια τονίζοντας το πόσο οι πράσινοι έχουν πληγεί από αυτή αλλά και το γεγονός ότι πια οι περισσότερες ομάδες της Λίγκας έχουν ως σκεπτικό ότι γίνει να γίνει για το καλό του αθλήματος.

«Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια για τα οποία μπορεί να μιλάει ο Παναθηναϊκός. Ακολούθησαν βροχή τα πρόστιμα για τον Παναθηναϊκό», και πρόσθεσε: «…δεν είναι πλέον μόνο ο ΠΑΟ. Υπάρχει σύμπραξη των ομάδων που με ησυχία κάθονται στο τραπέζι για να βρουν μια λύση. Μια ομάδα που έχει πληγεί, όπως ο ΠΑΟ υπάρχει ένα «γαμώτο» για όλα αυτά που έχει περάσει ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια. Θυμάστε τι έγινε με τον Ομπράντοβιτς στο Βερολίνο. Τι έγινε με τον Θανάση. Περιμένουμε όμως και μια επίσημη ανακοίνωση. Οι ομάδες θα βγουν πιο ισχυρές από αυτή τη διαδικασία», τόνισε


Image
Coffee House