ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/Επιπλέον μέτρα από την ΚΟΚ

0

Eπιπλέον μέτρα από την ΚΟΚ για τον κορονοϊό. Η ανακοίνωση…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κατά την χθεσινή (11/03) του συνεδρία, εξετάζοντας τα νέα δεδομένα, αποφάσισε για τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού:

Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες των πρωταθλημάτων Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ16, Κ18, και Τροχοκαθίσματος, από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 16.03.2020, αναβάλλονται. Νέα ενημέρωση για το ένα θα παραταθεί η περίοδος αναβολής αγώνων και για ποια περίοδο, θα αποσταλεί την Δευτέρα 23.03.2020.

Στους αγώνες των πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Basket League, Γυναικών Α κατηγορίας, Β1 και Β2 κατηγορίας, ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη. Δηλαδή, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα εισόδου θα έχουν ΜΟΝΟ όσοι αναγράφονται στο έντυπο συμμετοχής αγώνα, στους αξιωματούχους αγώνα (διαιτητές-κομισάριο-γραμματεία-στατιστική υπηρεσία αγώνα), στο προσωπικό γηπέδου, στους υπευθύνους ασφαλείας, στα μέλη της αστυνομίας, στο τηλεοπτικό συνεργείο παραγωγής αγώνα (εάν είναι τηλεοπτικός αγώνας), στους διαπιστευμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ και στους εκπροσώπους της ΚΟΚ.

Σημειώνεται ότι στα πρωταθλήματα που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, τα γηπεδούχα σωματεία θα είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων και παρακαλούμε όπως οριστούν άτομα για έλεγχο στις εισόδους του γηπέδου, και για την πλήρη συνεργασία σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Η είσοδος των γηπέδων μετά την έναρξη των αγώνων, θα πρέπει να παραμένει κλειστή, μέχρι και το τέλος των αγώνων.

Παράκληση επίσης όπως όλα τα σωματεία των πρωταθλημάτων που θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και ενημερώσουν τους αθλητές και παράγοντες τους, για τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία θα πρέπει να ακολουθούνται πλήρως.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις 23 Μαρτίου 2020, αναλόγως των γενικότερων μέτρων και οδηγιών της του Υπουργείου Υγείας καθώς και της εξέλιξης του θέματος, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από την ΚΟΚ.