Κορωνοϊός στην Κύπρο: Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown σε Πάφο και Αραδίππου-Σχεδόν 400 κρούσματα

0

Χίλια και πλέον δείγματα έχουν στόχο να συλλέξουν οι επιδημιολόγοι από την περιοχή της Πάφου σε μια προσπάθεια φραγής της διασποράς τόσο στην επαρχία αυτή, όσο και στην Επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα στην Αραδίππου.

Κι εκεί αρχίζουν σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διαφανούν όσο το δυνατό περισσότερα κρούσματα κι έτσι να ελεγχθεί η ιχνηλάτηση.

Το ενδεχόμενο ενός lockdown στις δυο περιοχές δεν αποκλείεται την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας αγγίζουν τα 400.

Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός αριθμός είναι στα 396 ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν άλλα 40 νέα κρούσματα. 27 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί. Εξάλλου ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο άρχισαν να λαμβάνουν χλωροκίνη.

Αυτό που ξεχώρισε απ’ την ενημέρωση είναι η μεταβολή του αριθμού των νεκρών στην Κύπρο.

Ο αριθμός των θανάτων είναι με τον χθεσινό στους 11 ενώ αυτό άλλαξε μετά που τέθηκε σ’ εφαρμογή η διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου με χρήση του λογισμικού IRIS.

Η χρήση αυτή, αποφασίστηκε στην προσπάθεια να καθοριστεί όσο το δυνατό πιο σωστά η πραγματική αιτία θανάτου ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, στο οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και ο θάνατος.

πηγη ΣΙΓΜΑ