Κρούσμα κορωνοϊού στον Προμηθέα Πάτρας

0

Κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε στον Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος δεν θα ταξιδέψει στο Μέτσοβο για τα φιλικά με τον Ολυμπιακό.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει το πέρασμά του από τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Συγκεκριμένα βρέθηκε κρούσμα θετικό στον covid-19 στην ομάδα του Προμηθέα Πάτρας ο οποίος πραγματοποιούσε την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της ομάδας διαγνώστηκε θετικό στις εξετάσεις που υποβλήθηκε και τέθηκε σε απομόνωση όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Εντός των προσεχών ημερών, όλα τα μέλη της αποστολής πρόκειται να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα.

Για την ώρα, οι Πατρινοί δεν θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους και δεν θα ταξιδέψουν ούτε στο Μέτσοβο όπου είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων με τον Ολυμπιακό στις 31 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«Ο Προμηθέας Πάτρας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει πως αθλητής της ομάδας μας διεγνώσθη θετικός στην COVID-19. Η κατάστασή του παρακολουθείται συστηματικά από τους αρμόδιους γιατρούς και από το ιατρικό επιτελείο μας. Μετά από επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, αρμόδιο για τα μεταδοτικά νοσήματα, Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο (Παθολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) και σε συνεννόηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε., Γιάννη Καρβέλη, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αθλητές, προπονητές και το υπόλοιπο staff, υποβάλλονται αυτή τη στιγμή στις απαραίτητες εξετάσεις από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που εδρεύει στην Πάτρα, με επιστημονικό υπεύθυνο, τον ιατρό–παθολόγο, Χαράλαμπο Μπακόπουλο.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων, προφανώς, διεκόπη η προετοιμασία της Ομάδας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προβλεπόμενα μέτρα, ακολουθώντας πιστά το ιατρικό πρωτόκολλο.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή μας.

Επιπλέον, η Διοίκηση της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, αρμόδιο για τα μεταδοτικά νοσήματα, Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο, τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε., Γιάννη Καρβέλη και τον επιστημονικό υπεύθυνο της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ στην Πάτρα, Χαράλαμπο Μπακόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αμέριστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων κι εξετάσεων.»

to10.gr