Η κυπριακή καλαθόσφαιρα χρειάζεται κι άλλους… Σάιμον!

0

Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με το φαινόμενο… Σάιμον Μιχαήλ, σε σημείο που κάποιοι κακόβουλοι άρχισαν τα δικά τους. Εμείς δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε να γράφουμε αυτό που βλέπουμε και αισθανόμαστε. Μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να δει και να αξιολογήσει το τι κάνει ο νεαρός παίκτης του Κεραυνού.

Δεν είναι τόσο η εξαιρετική του στατιστική: 14 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ (μοναδικό ψεγάδι τα 6 λάθη), όσο αυτή η απίστευτη εικόνα που βγάζει πάνω στο παρκέ και σε αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ο προπονητής του. Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης του έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο που ανέλαβε, οπλίζοντάς τον με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Αυτά φαίνονται ξεκάθαρα πάνω στο παρκέ και δεν θα ταν υπερβολή να πούμε ότι ο Λεμεσιανός ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Πετρολίνα ΑΕΚ.

Το πάθος και η ενέργειά του στην άμυνα είναι γνωστά, όμως πλέον έχουν εξελιχθεί. Φαντάζει, πλέον, ως το νέο μεγάλο αστέρι του κυπριακού μπάσκετ, τουλάχιστον στη θέση του πλέι μέικερ. Όσο μπόι του λείπει (όχι πως είναι κοντός), τόση ψυχή έχει, ενώ πλέον έχει βελτιώσει σε αφάνταστο βαθμό την τεχνική του, αλλά και τον τρόπο που κινείται μέσα στο παρκέ.

Τα βάζει στα ίσια με οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει φτιάξει καλό σουτ, πασάρει καλά και δε διστάζει να… βουτήξει στο παρκέ για να διεκδικήσει κάθε διεκδικούμενη ή ακόμα και χαμένη κατοχή. Είναι σίγουρα ο επόμενος βασικός πλέι μέικερ της Εθνικής Ομάδας. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και παράλληλα ένα βασικό στέλεχος για τον Κεραυνό, δικαιώνοντας την επένδυση της οικογένειας Παπαέλληνα, που πίστεψε στο ταλέντο του όταν ήταν ακόμα ήταν ακατέργαστο διαμάντι και τον έφερε δίχως δεύτερη σκέψη στον Στρόβολο.

Κομβικής σημασίας, όπως προαναφέραμε, είναι και η συνεργασία του με τον κόουτς Λειβαδιώτη, του ανθρώπου που του έδωσε την ευκαιρία, καθώς έχει ως όραμα να δει έναν Κεραυνό με έντονη κυπριακή ταυτότητα και ο Μιχαήλ είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά για την εκπλήρωση αυτού του πλάνου. Μόνο με τέτοιο τρόπο σκέψης θα έρθει κάποια στιγμή η επιστροφή στην κορυφή για το ιστορικό σωματείο…

Η κυπριακή καλαθόσφαιρα έχει ανάγκη κι από άλλους… Σάιμον για να μπορέσει να πάει μπροστά επιτέλους! Με παιδιά που θα σκύβουν το κεφάλι και θα δουλεύουν με ταπεινότητα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με τόνους ιδρώτα και ξύπνημα από τις… 6 το πρωί.

Coffee House