Κυπριακό μπάσκετ; Το «αδερφάκι» μας πονά

0

Ο Δημήτρης Κοντός κάνει πρεμιέρα στο Cyprusbasket και εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης

 

Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές νιώθεις όπως στην πρώτη ημέρα στο σχολείο. Γιατί; Μα, όταν μπαίνεις σε νερά που δεν είναι αυτά που κολυμπάς τόσα χρόνια είναι λογικό να έχεις ένας συναίσθημα διαφορετικό από την καθημερινότητα σου. Δεν θα σας πω ψέματα και σε αυτή τη βάση θα συνεχιστεί η σχέση μας και όπου μας βγάλει. Η τρίτη μας επίσκεψη στο νησί (ακολουθώντας τον Παναθηναϊκό) αποτέλεσε και τη σπίθα αυτής της νέας σελίδας στη ζωή μας. Στο τουρνουά για τον Νεόφυτο είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να καθίσω πολλές ώρες με ανθρώπους που λατρεύουν το μπάσκετ. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσω και κάποια πράγματα που πραγματικά με ξένισαν.

Ένα από αυτά ήταν η «απουσία» φορέων του αθλήματος, εκπροσώπων του Τύπου από ένα συναπάντημα τεράστιων μεγεθών του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στο νησί. Για κάποιο λόγο που φυσικά δεν μπορώ να ερμηνεύσω ακόμη υπήρχε ένα μεγάλο κενό. Από την άλλη, όμως, ζήσαμε και μια άρτια διοργάνωση με ανθρώπους που για τέσσερις ημέρες δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν για να γίνουν όλα στην εντέλεια. Αυτό ήταν και η αιτία που είμαστε σήμερα εδώ.

Σκοπός της δικής μας παρουσίας στο Cyprusbasket δεν είναι το …μυαλοπωλείο. Απλά, η επιχείρηση μεταφοράς εικόνων από όλα τα γήπεδα της Ευρωλίγκας και παρουσίαση του Κυπριακού προϊόντος στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια το «αδερφάκι» του ελληνικού μπάσκετ μοιάζει να «πονά» άρα ένα «πάντρεμα» ίσως βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι. Απλά, να ξέρετε πως η προσπάθεια γίνεται με ανιδιοτέλεια και αληθινή αγάπη για το μπάσκετ. Η ενασχόληση με κάτι καινούργιο είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας και για εμάς.

ΥΓ: Βλέποντας τέτοια τρέλα για τον Παναθηναϊκό στην Κύπρο δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε χρόνο και ουσία για τ’ αδέρφια μας μέσα από το Cyprusbasket. Συντονιστείτε!