ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ταβέρνες, καφετέριες, γάμοι και εκκλησίες – Όλα όσα αλλάζουν με τα νέα μέτρα

Η πολυαναμενόμενη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα να προβαίνει σε ανακοινώσεις σε σχέση με τα νέα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας στην Κύπρο.

Τι αλλάζει λοιπόν -σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα- στις ζωές μας από την 9η Ιουλίου;

Σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά στους χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως περιορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικούς χώρους στους 250. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τους 350 νοουμένου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με την πρώτη δόση και έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων τουλάχιστον- ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και σε ΟΛΟΥΣ τους εξωτερικούς χώρους με μέγιστο αριθμό τους 350 (και αντίστοιχα για εμβολιασμένους τα 500 άτομα).

Εξυπακούεται πως στις περιπτώσεις που η σύσταση των παρευρισκομένων δεν αποτελείται καθαρά από εμβολιασμένους πολίτες, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Safepass.

Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του απαραίτητου ιατρικού πιστοποιητικού, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

Μία νέα μεγάλη αλλαγή που εγκαινιάζεται αφορά τον έλεγχο του Safepass. Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις ο ιδιοκτήτης -ή υπεύθυνος- του υποστατικού υποχρεούται να προβαίνει σε έλεγχο του Safepass κατά την είσοδο των θαμώνων στον χώρο.