Λάνγκφορντ: “Ηγέτης ο Καϊμακόγλου, σπουδαίος ο Σπανούλης”

0

Πριν πατήσει… Σεφ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (9/12, 21:45), ο Κιθ Λάνγκφορντ της Ούνικς Καζάν μίλησε για τον Κώστα Καϊμακόγλου με τα καλύτερα λόγια και τον τρομερό Βασίλη Σπανούλη.

Όσα είπε ο σταρ της Ούνικς Καζάν μίλησε στο euroleague.net:

Απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο φτάσατε για πρώτη φορά τους 100 πόντους σε παιχνίδι EuroLeague. Θεωρείς πως αυτό ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι για την ομάδα σας την φετινή χρονιά;

«Αν το βλέπεις από την… απ’ έξω οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πουν πως είναι. Το κλειδί όμως είναι ότι έχουμε αρχίσει και βγάζουμε υγεία ως ομάδα. Παίκτες που αντικαταστήσαμε τους τραυματίες βρίσκουν ρυθμό».

Νιώθεις ότι παίζεις τελευταία το καλύτερο μπάσκετ της καριέρα σου;

«Θα μπορούσα να πω… ναι, αλλά δεν έχουμε κερδίσει όσα παιχνίδια θα θέλαμε. Συνεχίζω να θέλω να γίνομαι καλύτερος κι αλλάζω πράγματα στο παιχνίδι μου».

Είσαι ένας από τους πιο εξαιρετικούς ηγέτες της EuroLeague. Τι δεξιότητες πρέπει να έχει ένας παίκτης για να γίνει ηγέτης;

«Με τον χρόνο μπορείς να γίνεις ηγέτης πιστεύω. Ο ηγέτης δεν χρειάζεται να είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά παίζει ρόλο τι παίκτες έχει η ομάδα. Ακόμα και στην ομάδα μας ο Κώστας Καϊμακόγλου είναι πιθανότητα ο ηγέτης στα… αποδυτήρια. Εγώ, δεν φοβάμαι να μιλήσω, να πω κάτι αν πρέπει ή να πω την αλήθεια για κάτι. Είμαι ο πρώτος που θα πάρω την ευθύνη αν πάει κάτι στραβά».

Μιλώντας για ηγέτες, θα παίξετε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ανυπομονείς να παίξεις απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη;

«Ανυπομονώ, επειδή την τελευταία φορά που έπαιξα απέναντί του στο Μιλάνο καταφέραμε και νικήσαμε. Τώρα, κοιτάω μπροστά για την πρόκληση. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε πολλές φορές 1 εναντίον 1 ή δεν είμαι σίγουρος ότι θα μαρκάρουμε ο ένας τον άλλο, πιστεύω πως οι τεχνικοί θα έχουν διαφορετικές στρατηγικές. Όπως και να έχει ανυπομονώ να παίξω απέναντι σ’ έναν σπουδαίο παίκτη. Αυτό που θαυμάζω σε αυτόν περισσότερο είναι η συνέπειά του. Κάθε χρόνο κι αυτό βοηθάει και τους συμπαίκτες του. Είναι συνεπής μέσα στα χρόνια κι αυτό είναι εντυπωσιακό».