Λειβαδιώτης: «Καμιά φορά οι ήττες επηρεάζουν θετικά»

187

Ο προπονητής του Κεραυνού μίλησε στο Balla.com.cy μετά την ήττα από την ΑΕΛ στον Στρόβολο.

Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης τόνισε πως η ομάδα του υποτίμησε το παιχνίδι, στην σύμπτωση των εκπλήξεων μετά από νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και στην νοοτροπία που πρέπει να χτίσει η ομάδα του για να φτάσει στους στόχους της.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ. Θεωρώ πως σε σχέση το τι παρουσιάσαμε εμείς στο γήπεδο και το τι παρουσίασε η ΑΕΛ, της άξιζε η νίκη. Το ίδιο θα έλεγα ακόμα και αν δεν έμπαινε το τελευταίο σουτ. Η ΑΕΛ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τους παίκτες της να τα δίνουν όλα. Εμείς δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου συγκεντρωμένοι. Θεωρώ ότι υποτιμήσαμε το παιχνίδι και την ευθύνη για αυτό την φέρει πρώτος από όλους ο προπονητής ο οποίος έχει την ευθύνη για να κατεβάσει μια ομάδα με την απόλυτη συγκέντρωση που απαιτείται στο γήπεδο.

Θα έλεγα ότι είναι γραφτό μας, τα τελευταία δύο-τρία χρόνια να γίνεται μια έκπληξη εναντίων μας, όπως είχε γίνει με το Παραλίμνι και τώρα με την ΑΕΛ. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά αυτή η έκπληξη έρχεται πάντα μετά από δική μας νίκη επί της ΑΕΚ.

Σημασία έχει πως πρέπει να προχωρήσουμε, καμιά φορά αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά, αν καταλάβουμε πως πρέπει να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, ότι είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να βελτιωθούμε και ότι δεν παίζουμε μόνοι μας μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, παίκτες, προπονητές που προπονούνται και προσπαθούν. Ελπίζω να μας γίνει ένα μάθημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση για τη χαμένη ευκαιρία να ξεφύγει βαθμολογικά ο Κεραυνός από την ΑΕΚ, είπε: «Η βαθμολογία παίζει σίγουρα τον δικό της ρόλο, αλλά νομίζω πως το πιο σημαντικό αυτή τη περίοδο είναι να χτίσεις την κατάλληλη νοοτροπία τώρα που είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, η οποία είναι και αυτή που θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος και θα σου δώσει το δικαίωμα να πετύχεις τους στόχους σου. Σε αυτό θέλω να μείνω. Θεωρώ πως καμιά ομάδα που δεν έχει καλή νοοτροπία δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους της. Καλή νοοτροπία, όπως είπα και προηγουμένως, είναι να σέβεσαι τους πάντες και το άθλημα πάνω από όλα, γιατί έτσι πρέπει».