Λήγει το διάταγμα, παράταση με νέες χαλαρώσεις – Τι αποφασίζουν για τα γήπεδα

0

Στο μονοπάτι που ήδη έχουν χαράξει Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας αλλά και συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή αναμένεται να συνεχιστεί το μοτίβο των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο.

Με το διάταγμα των υφιστάμενων μέτρων -που εκπνέει αύριο Παρασκευή 8/10- να μοιάζει με δοκιμασμένη συνταγή (αφού είναι πλέον ξεκάθαρη η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού μας) να δίνει τον τόνο των επόμενων αποφάσεων θα κινηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρά την ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση που αφορά αριθμούς κρουσμάτων, βαθμό θετικότητας αλλά και αριθμό νοσηλευόμενων και εισροή σε νοσηλευτήρια, η Κυβέρνηση δε δείχνει διατεθειμένη να ρισκάρει ιδιαίτερα με χαλαρώσεις με τον κίνδυνο μιας νέας έξαρσης να πλανάται σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας.

Γι’αυτό και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας αναμένεται να περιλαμβάνει ουσιαστικά ένα μείγμα στο οποίο θα κυριαρχήσει η παράταση των υφιστάμενων μέτρων που μας συνοδεύουν τον τελευταίο ένα -και βάλε- μήνα, συνοδευόμενο από μικρές πινελιές χαλαρώσεων σε πολύ συγκεκριμένους τομείς.

Συγκεκριμένα η πρώτη μορφή χαλάρωσης αφορά τον αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα σε εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τις συστάσεις αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερος αριθμός πλαφόν για εσωτερικούς χώρους που θα αφορά όμως αποκλειστικά υποστατικά που υποδέχονται πλήρως εμβολιασμένους. Κάτι τέτοιο αναμένεται να λειτουργήσει σαν έξτρα κίνητρο εμβολιασμού ενώ θα διευκολύνει και τη μαζικότερη παρουσία ενόψει της αλλαγής του καιρού.

Η επόμενη μικρή χαλάρωση προέρχεται από τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στις πρόνοιες που πρέπει να τηρούνται για να μπορεί πολίτης να παρευρεθεί σε αγώνα ή κατ’επέκταση σε γήπεδο. Η συμβουλευτική επιστημονική ομάδα θα προτείνει όπως στα γήπεδα, επιτρέπεται η είσοδος πέραν των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων και όσων έχουν αναρρώσει από τη νόσο κατά τους τελευταίους έξι μήνες, και σε ανεμβολίαστα άτομα, ωστόσο με μια σημαντική προϋπόθεση την προσκόμιση PCR τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.