ΜΕΛΑΓΙΕΣ: Έπεσε στην παγίδα του μυαλού του

0

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την κακή πνευματική προσέγγιση του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Μονακό και την παγίδα η πίεση για το πλεονέκτημα έδρας να του στερήσει την απόλαυση μία σπουδαίας έως τώρα σεζόν.

Το μπάσκετ στο ανώτατο επίπεδο όπως είναι αυτό της Euroleague είναι ένα πολυσύνθετο παιχνίδι. Ο τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίσεις ένα παιχνίδι, ο τρόπος με τον όποιο εν τέλει θα αγωνιστείς σε αυτό, ακόμη και η άσχημη βραδιά η οποία είναι λογική και δικαιολογημένη θα σε υποχρεώσουν σε ήττα. Συνηθίζουμε να λέμε μετά από τα παιχνίδια πως «η τάδε ομάδα έχασε από την άμυνά της ή έχασε από την επίθεση της».

Ε, λοιπόν ο Ολυμπιακός στο Μονακό έχασε από το μυαλό του. Σε καμία περίπτωση δεν προσέγγισαν πνευματικά το παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Εγραψα και στο pre game live του Gazzetta πως αμφέβαλλα για τον τρόπο διαχείρισης του θριάμβου επί του Παναθηναϊκού. Καλά τα λόγια, αλλά στις πράξεις φάνηκαν επηρεασμένοι.

Με εξαίρεση τον Φαλ και στο ξεκίνημα τον Παπανικολάου, οι υπόλοιποι παίκτες μπήκαν με χαλασμένη την πυξίδα του μυαλού τους. Δεν μπήκαν χαλαροί ή μπλαζέ, απλά με λάθος φιλοσοφία. Και όχι φυσικά επίτηδες.

Για παράδειγμα ο Σλούκας στην πρώτη κατοχή κάνει λάθος στο κέντρο, στην δεύτερη κάνει φάουλ και δίνει βολές (αφήνω στην άκρη πως ήταν μόλις το πρώτο φάουλ όλης της ομάδας), στην τρίτη κατοχή κάνει φάουλ στον Λι σε προσπάθεια για τρίποντο. Δεν το ήθελε, απλά του στράβωσε το ματς.

Πολλοί έπαιξαν άσχημα, ωστόσο το δικό μου παράπονο θα το εστιάσω στον ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός με απογοήτευσε για την γενικότερη προσέγγιση που είχε. Θα σας περιγράψω ακριβώς το προσωπικό του play by play.

Μπήκε μέσα και πρώτη φάση, έκανε «μπούκα» (κακή απόφαση) κερδίζοντας βολές όμως. Πίσω δέχεται τρίποντο από τον Λι. Στην αμέσως επόμενη φάση σουτάρει τρίποντο χωρίς να δώσει πάσα πουθενά. Πίσω αφήνει τον Λι ανενόχλητο να δώσει ασίστ στον Χολ. «Καπάκι» παίρνει νέο τρίποντο και ακολουθούν λάθος αλλαγή και δέχεται τρίποντο από τον Μότουμ.

Όλα τα παραπάνω τα έκανε 1:51! Αδιανόητο. Να του έλεγαν «αδερφέ μπες μέσα και κάνε τα π%&τ@*@ όλα», έτσι δεν θα τα κατάφερνε. Και το ακόμη χειρότερο έβγαλε και μία ασυνήθιστα κακή συμπεριφορά με επιθετικότητα προς τον διαιτητή όταν σωστά αποβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε ούτε από τον Σλούκα, ούτε από τον ΜακΚίσικ. Με εξαίρεση τον Φαλ κανένας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Απλά ανέφερα δύο παραδείγματα για να γίνει πιο κατανοητός ο λάθος τρόπος που μπήκαν να παίξουν το ματς.

Θα υπάρξουν και τέτοια βράδια. Κατανοητά, σεβαστά. Δεν είναι ρομπότ, άνθρωποι είναι. Απλά «έκατσε» και βρέθηκαν ταυτόχρονα πολλοί παίκτες σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Συμβαίνει.

Παπανικολάου

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ