Μελάγιες: Πιο μπροστά από την εποχή, αλλά υπάρχει λόγος

0
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα και την δικαιολογεί λόγω βασικού κορμού και σύγχρονου ρόστερ.
Ήταν που ήταν ενθουσιασμένος ο κόσμος του Ολυμπιακού, είδε και όσα έκανε η ομάδα του Πειραιά κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και… εκστασιάστηκε. Πραγματικά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για την εποχή, ωστόσο αυτό δεν θα έπρεπε να παραξενεύει κανέναν.

Τα αποτελέσματα δεν παίζουν ρόλο, αλλά όταν επικρατείς με 40 πόντους μίας ομάδας από την Euroleague με τόσο καταιγιστικό τρόπο δεν γίνεται παρά να χαμογελάς. Τους έβλεπα να παίζουν και στις δύο πλευρές στο επίπεδο που αγωνιζόντουσαν πριν λίγους μήνες, τον Απρίλιο για παράδειγμα.

Το πλεονέκτημα του βασικού κορμού

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μπει σε κάποια μηχανή του χρόνου, ούτε βιάζεται να δείξει πράγματα. Απλά εκμεταλλεύεται τον περίφημο βασικό κορμό τον οποίο έχουν δημιουργήσει εδώ και δυόμιση χρόνια οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος (μαζί με τους άμεσους συνεργάτες τους).

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πορεύεται όπου η ζωή τον πάει. Όπου «ζωή» βάλτε «μπάσκετ». Το παραδέχτηκε και ο Μπαρτζώκας μετά το παιχνίδι με τους Σέρβους. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα βασικό κορμό ο οποίος τους επιτρέπει να βγάζουν στο παρκέ πράγματα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τους αντιπάλους τους. Και αυτό έχει τεράστια λογική αφού είναι πιο εύκολο οι τέσσερις μεταγραφές να μπουν στο σύνολο των οκτώ παλιών παικτών.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του