ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ… 40ΑΡΕΣ ΤΗΣ Κ16 ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ!

0
Κ16

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ16… Τεράστια υπόθεση για το κυπριακό μπάσκετ. Κομβικής σημασίας επιτυχία για την ΚΟΚ που θα γίνει στην Κύπρο και ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απ’ όλους μας, που θα πρέπει να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα.

Πολλοί βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. “Η Κύπρος δεν έχει πολλούς καλούς παίκτες”, αναφέρουν κατά κόρον οι όντες σε… χειμερία νάρκη μπασκετικοί του νησιού. Να διαφωνήσουμε; Θα ήμασταν ψεύτες! Η αλήθεια είναι μία. Το κυπριακό μπάσκετ πάσχει όσον αφορά το τοπικό στοιχείο και αυτή είναι η “Δαμόκλειος Σπάθη” που προσπαθούν να ξορκίσουν οι νέος πρόεδρος, Λούης Δημητρίου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟΚ. Θα τα καταφέρουν; Αν ο κόσμος δεν έχει την υπομονή να στηρίξει, τότε όλα θα πέσουν στο κενό.

Είναι δεδομένο πως τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος με την αλόγιστη χρησιμοποίηση ξένων αμφιβόλου αξίας στο πρωτάθλημα έχουν δημιουργήσει μεγάλο χάσμα γενεών. Φυσιολογικό δεν είναι; Ποιος νεαρός να κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με το μπάσκετ όταν ήξερε πως θα… σπουπίζει τον πάγκο, από τη στιγμή που επιτρέπονταν οκτώ ξένοι σε κάθε ομάδα; Απειροελάχιστοι, κι αυτοί δεν είχαν το κίνητρο των προηγούμενων γενιών.

Η Κύπρος κυρίες και κύριοι έχει μπασκετικό κοινό. Και με αρκετές γνώσεις μάλιστα. Δεν είναι ανύπαρκτο, όπως νομίζουν κάποιοι. Απογοητευμένο και κρυμμένο είναι. Θέλει να δει να αλλάζουν τα πράγματα για να εμφανιστεί ξανά. Δεν άντεχε να βλέπει άλλο την πλήρη απαξίωση της καλαθόσφαιρας. Ο άνεμος αλλαγής που πνέει, πλέον, θα αρχίσει να κάνει θαύματα. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά χρειάζεται χρόνος και σωστές, μεθοδικές κινήσεις με διάρκεια και συντονισμό.

Η ομοσπονδία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει βρει τη σωστή φόρμουλα και αν στηριχτεί κατάλληλα απ’ όλους τους φορείς, θα αλλάξουν σταδιακά τα πάντα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα έρθουν μεγάλες επιτυχίες. Όσο για τις… σαραντάρες που αναφέρουμε στον τίτλο, πρόκειται για κάποιες ευρείας έκτασης ήττες της εθνικής Κ16.

Τα παιδιά πάλεψαν στη συνέχεια. Δεν έμειναν εκεί. Και έδειξαν φοβερά σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι. Χρειάζονται τρελή στήριξη από τον κόσμο. Ειδικά κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Οι ταλαντούχοι, αυτοί παίκτες, μαζί με όσους έρχονται από πίσω, κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά για την “ανάσταση”. Αυτοί θα πλαισιώσουν τους λίγους και καλούς Κύπριους του παρόντος για να χτίσουν όλοι μαζί του μέλλον. Μην απορήσετε αν δείτε… θαύματα μέσα στα επόμενα χρόνια. Η αρχή σε λίγους μήνες με το πανευρωπαϊκό Κ16. Δείξτε σε όλους πως θέλετε πραγματική ανάταση και όλα θα γίνουν! Βοηθήστε αυτά τα παιδιά να μας κάνουν υπερήφανους.