Μεσημέρι Παρασκευής τα νέα μέτρα/Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

0

Σφραγίζονται το πρωί της Παρασκευής τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ιωάννου το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τους επιδημιολόγους για τελική ανασκόπηση της κατάστασης ενώ στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί το υπουργικό θα σφραγίσει τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με το τέλος του υπουργικού γύρω στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει αύριο είτε διάγγελμα είτε κάποια άλλη δήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα πάντως  με πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναμένεται η επιβολή οριζόντιων μέτρων παγκύπρια, η άρση του lockdown στην Πάφο λόγω της καλής επιδημιολογικής της εικόνας και η συνέχιση του στην Λεμεσό, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων με σταδιακή χαλάρωση.

Αναμένεται ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα στα ήδη υφιστάμενα σε όλες τις επαρχίες πλην της Λεμεσού, όπου θα συνεχιστεί για άλλη μια εβδομάδα το lockdown με κάποιες σταδιακές χαλαρώσεις.  Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις θα διαδραματίσουν και τα δεδομένα από τη σημερινή ημέρα με την καταγραφή κρουσμάτων, ώστε να υπάρχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε επαρχία.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναμένεται να παρουσιάσει δύο δέσμες μέτρων, η μία πιο αυστηρή για την περίοδο πριν τις γιορτές και η άλλη με χαλαρώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τη γιορτή των Θεοφανίων, τον Ιανουάριο του 2021.

Στα παγκύπρια μέτρα αναμένεται να προστεθούν και μερικά άλλα στα ήδη υφιστάμενα. Μία από τις σκέψεις είναι να κλείσουν νωρίτερα σχολεία και να συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα. Δεν έχει αποφασιστεί εάν θα είναι όλα ή κάποιες βαθμίδες. Στο μεταξύ, θα διατηρηθεί η απαγόρευση διακίνησης το βράδυ, ο περιορισμός των συναθροίσεων σε σπίτια και το κλείσιμο των χώρων εστίασης νωρίτερα.

Στην Λεμεσό αναμένεται ότι θα αρθεί το μέτρο των περιορισμών στη διακίνηση για όσους εξέρχονται και όσους εισέρχονται στην επαρχία. Εάν παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση, τότε θα ισχύσουν και στη Λεμεσό οι παγκύπριοι περιορισμοί.

offsite.com.cy