Μουζουρίδης: “H μικρή Κύπρος μας μπορεί να πετύχει το θαύμα”

0

Στο Μόναχο βρίσκεται η αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα παρουσιάσει την δική της υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025.

Image

Της αποστολής στη Γερμανία ηγείται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ανδρέας Μοζουρίδης, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μετά την άφιξη στο Μόναχο.

«Σύσσωμη η κυπριακή αποστολή, βρίσκεται εδώ στο Μόναχο από την Κυριακή και είμαστε πανέτοιμοι από κάθε άποψη για να παρουσιάσουμε τη δική μας υποψηφιότητα για ανάληψη ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025.

Είναι ένα όνειρο στο οποίο πιστέψαμε, δουλέψαμε με άκρως επαγγελματικό τρόπο μέσα από την άρτια καταρτισμένη ομάδα που ανέλαβε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Μουζουρίδη και στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στις σχέσεις που έχει χτίσει η ΚΟΚ τα τελευταία χρόνια με τη διεθνή ομοσπονδία, αλλά και την εμπιστοσύνη που κέρδισε αναλαμβάνοντας και άλλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Η εμπιστοσύνη στο χώρο μας κερδίζεται και είμαστε πολύ περήφανοι που μέσα από τις ενέργειες μας καταφέραμε να βάλουμε τη μικρή Κύπρο, σε περίοπτη θέση στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει η FIBA αλλά και αρκετές χώρες μέλη της διεθνής ομοσπονδίας.

Η άψογη διοργάνωση  αναπτυξιακών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Μικρών Χωρών της FIBA, έφερε άκρως θετικό αντίκτυπο και κολακευτικά σχόλια από τους αξιωματούχους της FIBA. Δείξαμε ετοιμότητα και συνέπεια σε κάθε πρόκληση που βρήκαμε ενώπιον μας, γι’ αυτό και σήμερα είμαστε σε θέση να διεκδικούμε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Είναι επίσης σπουδαίο επίτευγμα ότι από το 2019 πετύχαμε την εκλογή του Γενικού Διευθυντή της ΚΟΚ, Άθου Αντωνίου, στο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe. Οι τακτικές επισκέψεις υψηλόβαθμών αξιωματούχων της FIBA Europe στη χώρα μας, δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης και συνέπειας που έχουμε χτίσει μέσα από την προσέγγιση που είχαμε και το όραμα που θέσαμε.

Είμαστε εδώ για να δείξουμε για άλλη μια φορά, πως η μικρή Κύπρος μας μπορεί να πετύχει το θαύμα, φέρνοντας στη χώρα μας μια διοργάνωση που θα στρέψει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι αντιληπτό πως θα φέρει πολλαπλά οφέλη  και να φέρει παράλληλα για το άθλημα μας και για τη χώρα μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Για άλλη μια φορά θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς την πολιτεία και κυρίως στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος υποστήριξε θερμά την υποψηφιότητα μας από την πρώτη στιγμή, και ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή την διαδρομή.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να επιστρέψουμε στην Κύπρο με θετικό αποτέλεσμα και με μεγάλη όρεξη για δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα και να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ψηλότερο επίπεδο».

Image
Coffee House