Μουζουρίδης στο SDNA: «Η Κύπρος θέλει να διεκδικήσει τον όμιλο της Ελλάδας και θα το κάνει με πρεσβευτή τον Διαμαντίδη»

0

Η Κύπρος είναι μεταξύ των έξι χωρών που υπέβαλαν ολοκληρωμένο φάκελο στη FIBA και τον Μάρτιο θα διεκδικήσουν έναν από τους τέσσερις ομίλους του Eurobasket 2025. Μαζί της, στην ίδια… κούρσα «τρέχουν» και η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Ρωσία και η Ουκρανία, που έχουν καταθέσει τις επίσημες υποψηφιότητές τους.

Όπως διαβάσατε προ ημερών, κλιμάκιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας επισκέφτηκε την Λεμεσό για να δει τις υποδομές που ενδέχεται να αποτελέσουν τη «στέγη» ενός γκρουπ στην εν λόγω διοργάνωση και στις 29/3 οι έξι χώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω θα κάνουν την τελική τους παρουσίαση στο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe. Τότε θα ληφθεί και η οριστική απόφαση.

Το SDNA έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της κυπριακής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Ανδρέα Μουζουρίδη, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο – όνειρο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, με φόντο το Eurobasket 2025. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως εφόσον η Κύπρος πάρει τον έναν όμιλο, θα προσπαθήσει να φιλοξενήσει την Εθνική Ελλάδας, ενώ στάθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο του Δημήτρη Διαμαντίδη σε αυτό το εγχείρημα.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε έρθει το καλοκαίρι στο νησί επικράτησε πανικός. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αναλαμβάναμε τη διοργάνωση και προκρινόταν και η Εθνική Ελλάδας», δήλωσε με χαμόγελο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνεντευξή του στο sdna