Μπάλσα Ραντούνοβιτς: Απίθανο ξεπέταγμα, πάτημα και τρέξιμο!

0

Ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς, μας… συστήθηκε καλαθοσφαιρικά, όταν είχε έλθει για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2005, για να αγωνισθεί στην ΑΕΛ και ακολούθως, έπαιξε και σε άλλες τέσσερις ομάδες στην Κύπρο, κατά σειρά στον ΑΠΟΕΛ, στον Αχιλλέα, στην ΕΝΑΔ και στην ΑΕΚ.

Όμως, τα πιο σπουδαία πράγματα τα έκανε όταν αγωνίστηκε στην ΑΕΛ της οποίας μάλιστα είχε φορέσει για δεύτερη φορά τη φανέλα της, κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς (5 Αυγούστου 1980 από Μαυροβούνιο), αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο στη θέση του σμολ-φόργουοντ και το κύριο αγωνιστικό του γνώρισμα, ήταν το… ασύλληπτο του τρέξιμο, ειδικά σε επιθέσεις αιφνιδιασμού, κάτι στο οποίο, τον βοηθούσε το γερό του πάτημα και ξεπέταγμα!

Ωστόσο, είχε έφεση και στο μακρινό σουτ, αλλά σε γενικές γραμμές, ο αντίπαλος προπονητής, ήξερε ότι αν… τολμούσε να παίξει την ομάδα του Ραντούνοβιτς, σε γρήγορο τέμπο, την είχε… βαμμένη!

Όλα αυτά, παρά το ύψος του που ήταν ψηλότερο για τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, καθώς ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς, έβλεπε τον κόσμο από τα 2,08!

Κάτι, που σε πολλές περιπτώσεις του έδινε και θέση εντός της ρακέτας!

Δυο στιγμές

Για τον Μπάλσα Ραντούνοβιτς, έχω να θυμηθώ δυο στιγμές. Η πρώτη, ήταν το εντυπωσιακό καλάθι που σημείωσε στον αιφνιδιασμό, στον τρίτο τελικό των πλέι-οφ, με αντίπαλο τον Απόλλωνα (2005-06).

Ήταν μια φάση στη λήξη του χρόνου, όταν έκανε το κλέψιμο και άφησε την μπάλα στο καλάθι των γαλάζιων και με αυτό το καλάθι, η ΑΕΛ έφθασε στην 4η συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Η άλλη στιγμή που θυμάμαι, ήταν ο περιπετειώδης τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τη «βασίλισσα», λίγους μήνες μετά και στη συνέχεια, υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ!