Μπασκετική …ονείρωξη στην Κίνα

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει στο Cyprusbasket για τους δύο ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διέλυσαν κάθε πρόβλεψη

Η Ελλάδα αποκλείστηκε, η Σερβία την ακολούθησε, οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης και έτσι η μία έκπληξη διαδέχθηκε την άλλη. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, αυτό είναι το μπάσκετ και αυτό είναι που μας κάνει να το λατρεύουμε. Πλέον, έχουμε μπροστά μας μια συνθήκη που ουδείς περίμενε πριν την έναρξη του τουρνουά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Ακόμη και οι στοιχηματικές εταιρείες την πάτησαν στις προβλέψεις τους καθώς τα δύο πρώτα τους φαβορί επέστρεψαν σπίτι με πληγωμένο εγωισμό και φορτωμένα με μια μεγάλη αποτυχία.

Φτάνοντας στη δύση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όλα τα φώτα έχουν πέσει στους τέσσερις φιναλίστ. Ποιον να διαλέξεις και ποιον να υποστηρίξεις; Την κυνική και πάντα συνεπέστατη και σοβαρή Ισπανία ή τα αξιολάτρευτα καγκουρό του εντυπωσιακού Πάτι Μιλς; Ο πρώτος ημιτελικός μοιάζει να έχει ένα μικρό φαβοριτισμό για τους Ισπανούς της τάξεως του 55%-45% λόγω εμπειρίας και του τρόπου που γνωρίζουν να επιβιώνουν σα μεγάλα ραντεβού. Προσωπικά, θα ήθελα μια ανατροπή δεδομένων με την Αυστραλία στον τελικό ώστε να δούμε μια νέα πρόταση στο Παγκόσμιο μπάσκετ.

Λίγο αργότερα θα πέσουμε πάνω από το Αργεντινή – Γαλλία. Από τη μία η επιτομή της πίστης, της αφοσίωσης στην εθνική τους ομάδα και το πείσμα και από την άλλη η επιτομή της αθλητικότητας και του πλούσιου ταλέντου σε κάποιες θέσεις. Η Αργεντινή του ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Σκόλα και του πιο βελτιωμένου παίκτη στο παγκόσμιο μπάσκετ (Φακούντο Καμπάτσο) και η Γαλλία του …εξωγήινου αμυντικού (Γκομπέρ). Με βάση την ποιότητα οι «τρικολόρ» υπερέχουν αλλά ποιος μπορεί να πει όχι στους «γκαούτσος». Απολαύστε, λοιπόν, το μπασκετάκι με τις ομάδες που είναι στην τετράδα και το αξίζουν και με το παραπάνω. Τέσσερις μονομάχοι που κανείς δεν είχε την απαίτηση να πάρουν την κούπα, τέσσερις μονομάχοι έτοιμοι να μας χαρίσουν αγώνες τρομερών συγκινήσεων. Όποιος και να το πάρει θα είναι ένας πανάξιος κατακτητής του κόσμου. Όσο για αυτούς που απέτυχαν; Η Ελλάδα πνίγηκε σε ένα αγωνιστικό πλάνο για κλάματα, η Σερβία στην αλαζονεία και την κάκιστη διαχείριση του Τζόρτζεβιτς και οι ΗΠΑ μάλλον πλήρωσαν τον τίτλο του φαβορί έχοντας έρθει με τα μικρότερα αστέρια τους. Ήταν πολύ γήινοι οι Αμερικάνοι για να έχουν αυτό το βάρος στις πλάτες.

ΥΓ: Η Τσεχία ήταν η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά.