Μπερτομέου: «Η Άλμπα είναι υποψήφια για εγγυημένη θέση στην Euroleague»

0

Για την πιθανότητα να εξασφαλίσει στο μέλλον ένα εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague η Άλμπα Βερολίνου μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης βρέθηκε στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Άλμπα – Ζαλγκίρις και πριν από αυτή, έδωσε Συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπερτομέου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έχει η Άλμπα μια σίγουρη θέση στην Euroleague, καθώς υπάρχει η προοπτική για 16 εγγυημένα συμβόλαια στο μέλλον, με τον ίδιο να απαντά:
«Η Άλμπα είναι ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς υποψήφιους. Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως αυτό δεν θα γίνει του χρόνου».

Η Γερμανία είναι μια αγορά στην οποία εστιάζει η Euroleague, μαζί με άλλες, καθώς ο Μπερτομέου ανέφερε: «Δουλεύουμε σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία, θέλουν να καθιερωθούμε σε μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την άλλη, θέλουμε να διατηρήσουμε την θέση μας σε παραδοσιακά μπασκετικές χώρες, όπως η Ρωσία και τα Βαλκάνια. Τα εγγυημένα συμβόλαια θα δοθούν με βάση αυτά τα δύο στοιχεία».

Τέλος, πρόσθεσε για την «εξάλειψη» των εγχώριων πρωταθλημάτων και τον Ολυμπιακό: «Αν ήθελα οι ομάδες να φύγουν από τα πρωταθλήματά τους, τότε θα πρότεινα μια Euroleague των 24 ομάδων. Δεν το κάνω αυτό. Ο αριθμός των συμμετεχόντω στο μέλλον δεν θα αλλάξει. Θα παραμείνουν 18. Ψάχνω για συμβιβασμούς, ώστε οι ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στα πρωταθλήματά τους. Και η περίπτωση του Ολυμπιακού δεν μας αφορά άμεσα. Δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτή την κατάσταση. Ξέρετε καλά για τις εσωτερικές διαμάχες στην Ελλάδα».
Πηγή: EuroleagueGreece