Μπλατ: “Δεν θέλω να με λυπούνται”

0

Σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ μίλησε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στο παγκόσμιο μπάσκετ, μετά την αποκάλυψη του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Το Sport5 ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για να μιλήσει με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή και τον ίδιο να απαντά χωρίς δισταγμό σε όποια ερώτηση του τέθηκε.

“Το κολύμπι και το περπάτημα”, ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στην ερώτηση τι του λείπει περισσότερο, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε: “Δεν σκέφτηκα ποτέ το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δέχθηκα μεγάλη υποστήριξη από τους ιδιοκτήτες της ομάδας και ολόκληρο το περιβάλλον της. Όταν έμαθα τα νέα δεν αγχώθηκα. Ενημερώθηκα σχετικά με αυτό που έχω, διάβασα και συνέχισα να δουλεύω. Πρέπει να ενημερώνεσαι για τέτοια θέματα, να μαθαίνεις νέα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό. Κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν και να μιλήσουν γι αυτό, να συνεισφέρουν με τις γνώσεις που έχουν πάνω στο θέμα. Έμαθα επίσης κάτι για τον εαυτό μου: είναι σημαντικό, όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, να είσαι ανοιχτός και να επιτρέπεις στον κόσμο να σε βοηθήσουν”.

Ο Μπλατ μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του λέγοντας: “Υπάρχουν στιγμές κάθε μέρα, που δεν μπορώ να σηκωθώ εύκολα ή να κινηθώ σωστά. Είναι κάτι ενοχλητικό. Σκέφτομαι όμως είσαι καλά; μπορείς να κάνεις αυτά που θες; και μετά το κάνω”.

Όσον αφορά το αν οι παίκτες του γνώριζαν την περσινή σεζόν το πρόβλημα υγείας που είχε, ο Μπλατ είπε:

“Πέρσι, οι παίκτες δεν ήξεραν, δεν ήμουν έτοιμος ακόμη να το αποκαλύψω. Για αρκετό καιρό, προς το τέλος της σεζόν, συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ή ήταν διαφορετικό. Είδαν ότι ήμουν σε θέση να κοουτσάρω, αλλά σωματικά κάτι πήγαινε λάθος. Δεν θέλω να με λυπούνται. Έχω μια δουλειά να κάνω, κι αυτό θα κάνω”.