Μπλατ: “Το καρφί πρέπει να το χτυπάς στο κεφάλι”

0

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε στα ΜΜΕ τη χρονιά που έρχεται, τονίζοντας πως άπαντες είναι πεισμωμενοι και αποφασισμένοι να επιστρέψουν δυναμικά μετά την περσινή σεζόν. Παράλληλα, κλήθηκε να μιλήσει και για το πρόβλημα υγείας του.

“Έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε μετά το κακό φινάλε που είχαμε πέρσι, να γίνουμε μία πετυχημένη ομάδα, όπως αρμόζει στην παράδοση του Ολυμπιακού. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Φέραμε παίκτες ταλανατούχους και πεινασμένους, αυτό θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Σίγουρα έχουμε τους παλιούς, τους πολύ γνωστούς και σπουδαίους. Αυτοί θα δώσουν τον τόνο της ομάδας”, ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το ότι θα υπάρχουν μόνο αγώνες της Euroleague είπε: “Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς, πιστεύω θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά είτε για να προετοιμάζουμε τους αγώνες, είτε για να ξεκουραζόμαστε. Θα βρούμε τρόπο μέσα στη σεζόν για να το χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό προς όφελός μας”.

Για τη χρονιά που έρχεται: “Πολλά έγιναν πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμη κι έξω από τα παρκέ. Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά, οφείλεις να τα χρησιμοποιήσεις ως μάθημα για να προοδεύσεις. Δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει να κοιτάζουν πίσω. Θα πω ότι μέχρι τον Ιανουάριο παίζαμε πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα κι είχα στο μυαλό μου. Έγιναν πολλά όμως και κάπου χάσαμε τον δρόμο μας. Δεν έχει σημασία τι έγινε. Θέλω κάποιες μέρες με την ομάδα για να δω τι μπορούμε να παρουσιάσουμε φέτος”

Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του: “Πρέπει το καρφί να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου μέσα από το μήνυμα που έστειλα. Ήθελα να δείξω σε όλους ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που έχουν, να το συνειδητοποιήσουν και να μην το αφήσουν να τους καταβάλλει. στο μυαλό μου έχω ένα τραγούδι του Έλτον Τζον, το “I’m still standing”. Στέκομαι ακόμα όρθιος, είμαι καλά. Με βλέπετε εδώ μπροστά σας. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι κιόλας το τραγούδι της ομάδας για φέτος. Θα το δούμε… Ως κάποιος που είμαι στα φώτα και “εκτίθεμαι” στον κόσμο, νιώθω ότι έχω ένα βήμα να περάσω κάποιο μήνυμα. Αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ, να χρησιμοποιήσω με θετικό τρόπο το status μου”.