Μπράβο στην ΚΟΚ – Στατιστικά άμεσα στα αναπτυξιακά!

0

Ένα μεγάλο βήμα προόδου έχει γίνει εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αφού τις προηγούμενες ημέρες η ΚΟΚ ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρεία NBN23.

Τι σημαίνει αυτό;

Άμεσα, από την φετινή σεζόν, έχουν ενεργοποιηθεί στατιστικά των αγώνων για τα πρωταθλήματα Κ18 και Κ16, γυναικών και ανδρών. Από την νέα αγωνιστική περίοδο, τα στατιστικά θα ενταχθούν και στα πρωταθλήματα Κ10, Κ12 και Κ14. Πως μπορεί κάποιος να συνδεθεί; Κατεβάζοντας την εφαρμογή Swish στο κινητό του και κάνοντας δωρεάν εγγραφή, οποιοσδήποτε φίλαθλος μπορεί να βλέπει ζωντανά την εξέλιξη των αγώνων, τα αποτελέσματα και κάποια άλλα βασικά στοιχεία των αγώνων και των πρωταθλημάτων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομή με μόλις €2 ανά μήνα, για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθεί αναλυτικά όλα τα στατιστικά των πρωταθλημάτων. Για το συγκεκριμένο πακέτο υπάρχει επίσης δωρεάν δοκιμή μερικών ημερών.

Βήματα προόδου

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη κίνηση από την ΚΟΚ είναι άκρως πρωτοποριακή, όπου κάτι αντίστοιχο δεν έχουμε δει ξανά στην χώρα μας, ούτε στο άθλημα μας αλλά ούτε και σε άλλα αθλήματα. Δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλους, φιλάθλους, αθλητές, γονείς, προπονητές, να έχουν άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη αγώνων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα ατομικά στατιστικά των νεαρών καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών.

Η άποψη του CB είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας, για δύο μεγάλους λόγους:

Α) Οι προπονητές θα έχουν στη διάθεση τους περισσότερα εργαλεία για να δουλέψουν στην ανάπτυξη των νεαρών καλαθοσφαιριστών μας ενώ θα δοθεί η ευκαιρία μέσα από τα στατιστικά για διεκδίκηση κάποιων υποτροφιών σε σχολεία και πανεπιστήμια εντός και εκτός Κύπρου. Παράλληλα, οι ομοσπονδιακοί προπονητές θα έχουν καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη όλων των νεαρών καλαθοσφαιριστών μέσα στη σεζόν.

Β) Θα δοθεί η δυνατότητα στις πιο μικρές ηλικίες να αυξηθούν οι συζητήσεις που αφορούν την εξέλιξη των πρωταθλημάτων. Κάτι που βοηθάει στην ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και στη δημιουργία καλαθοσφαιρικής κουλτούρας από νεαρή ηλικία.