Νέα απάντηση ΔΙΓΕΝΗ – «Νύχτα ΤΡΟΜΟΥ στον Άγιο Νικόλαο…»

0

Νέα ανακοίνωση από τον Διγενή Μόρφου σχετικά με τα όσα έγιναν στο Λύκειο Αγίου Νικόλα στον αγώνα μπάσκετ.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση που έκδωσε ο Άγιος Νικόλας για την προχθεσινή νύχτα τρόμου στο Λύκειο Αγίου Νικόλα, ενός τελείως ακατάλληλου γηπέδου για ένα τέτοιο αγώνα.

Σίγουρα και εμείς θέλουμε και ως Διγενής να ζούμε γεμάτα γήπεδα αλλά αυτό πάντοτε σε κόσμια πλαίσια και όχι μέσω συνθηκών τρομοκρατίας. Για ιστορικούς λόγους επειδή φαίνεται ότι κάποιοι νεότεροι δεν γνωρίζουν, ο Διγενής Ακρίτας εκπροσωπεί μια κατεχόμενη πόλη και επαρχία. Ήταν η πρώτη πρωταθλήτρια Κύπρου και ιδρυτικό μέρος της Κυπριακής καλαθόσφαιράς. Έχουμε συνηθίσει γεμάτα γήπεδα και στο ποδόσφαιρα αλλά και στην καλαθόσφαιρα με 5,000 και 6,000 φιλάθλους δικούς μας και όχι “δανικούς”.
Η καλαθόσφαιρα θα πρέπει να μείνει ένα ευγενής άθλημα που θα μπορεί μια οικογένεια να πάει να παρακολουθήσει χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Όσο αφορά το γεγονός πως ο διαιτητής δεν έγραψε κανένα σχόλιο στο φύλλο αγώνα είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος σε διάλογο με διοικητικό πρόσωπο της ομάδας μας του ανάφερε «Έχουμε κοπελούθκια και γυναίκες σπίτι και θέλουμε να επιστρέψουμε ζωντανοί». Τα πολύ σωστά σφυρίγματα δεν αντιλαμβανόμαστε που και πως το συμπεράνετέ αφού η όλη κατάσταση τρόμου που ζήσαμε είχε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος. Όσο αφορά την είσοδο των «φιλάθλων» κατά την διάρκεια διεξαγωγής του παιχνιδιού φαίνεται πως κάποιοι ενετούς 2023 που θέλουν να αναδείξουν και το άθλημα της καλαθόσφαιρας δεν γνωρίζουν ακόμη τι σημαίνει γραμμές και να είναι κάποιος εντός αγωνιστικού χώρου όπως φαίνεται και ξεκάθαρα από τα πολλά βίντεο που έχουν δημοσιευτεί και θα ακολουθήσουν και άλλα. Ειλικρινά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι για τα προχθεσινά γεγονότα.

Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου κύριοι δεν λύγισε κάτω από την μπότα του Αττίλα το 1974 και έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που είμαστε σίγουροι πως θα μας δικαίωση για το καλό της Κυπριακής καλαθόσφαιρας αλλά και για την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.
Νύχτες τρόμου δεν πρέπει να ζήσει ξανά καμία άλλη κυπριακή ομάδα. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κύπρο Γρηγορίου που ξεκίνησε την καλαθοσφαιρική του πορεία στον Διγενή, ένας τεράστιος αθλητής και άνθρωπος που μας προστάτευσε με το κορμί του για να γλυτώσουμε τα χειροτέρα από τον όχλο αλλά και ακόμη 2-3 καλαθοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας που είναι καλά να γνωρίζουν κάποιοι κύριοι πως ξεκίνησαν και αυτοί την καλαθοσφαιρικής τους πορεία από τον καλαθοσφαιρικό Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Τέλος παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και από την κατεχόμενη Μόρφου αλλά και από την προσφυγιά με τον Διγενή να έχει γεμάτες κερκίδες ως μια ιστορική καταγραφή για τους νεότερους που πρέπει επιτέλους να μάθουν να μην υποτιμούν και να προσβάλουν τα μεγάλα ιστορικά σωματείο της Κύπρου. Φωτογραφίες από την νύχτα τρόμου που δείχνει ξεκάθαρα τους «φιλάθλους» μέσα και πέριξ του αγωνιστικού χώρου την ώρα του αγώνα. Είμαστε σίγουροι πως η κυπριακή κοινωνία αλλά και εσείς κατά βάθος καταδικάζεται αυτά τα έκτροπα που πραγματοποιηθήκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Διγενής Ακρίτας Μόρφου-Επιστροφή