Τα συμπεράσματα για το Γυναικείο – Δίκαια η ΑΕΛ, περήφανη η Αναγέννηση

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης παρακολούθησε τους τελικούς του πρωταθλήματος γυναικών ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Αναγέννηση και γράφει τις σκέψεις του για το γυναικείο πρωτάθλημα.

• Η ΑΕΛ κατέκτησε δίκαια τον τίτλο. Αήττητη στο πρωτάθλημα σε όλη τη διάρκεια του, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και άξια πρωταθλήτρια Κύπρου 2023.

• Ο Γιώργος Παλάλας έδειξε πολύ καλά δείγματα προπονητή. Ανέβασε επίπεδο την ΑΕΛ, διαχειρίστηκε πολύ σωστά το ρόστερ του και έφερε τον τίτλο στην ομάδα της καρδιάς του μετά από 7 χρόνια.

• Η ΑΕΛ πέτυχε απόλυτα στην επιλογή της ξένης για την φετινή σεζόν. Η Λέιντελ ήταν η κορυφαία καλαθοσφαιρίστρια του πρωταθλήματος και βοήθησε πολύ να έρθει ο τίτλος. Εάν η Λέιντελ ανανεώσει και του χρόνου, θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ΑΕΛ στη προσπάθεια κατάκτησης του τροπαίου ξανά.

• Εξαιρετικές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν και οι Κύπριες καλαθοσφαιρίστριες της ΑΕΛ. Η αρχηγός Πέτρα Όρλοβιτς ήταν ηγέτης όπως την έχουμε συνηθίσει. Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι Στεφανία Γεωργίου, Άνθια Παπαδούρη, Σοφία Στυλιανίδη, Ελένη Μαυρουδή, Αντωνίου και η Ελένη Οικονομίδου.

• Θα σταθώ στη τελευταία. Η περσινή απουσία της φάνηκε πολύ από την ΑΕΛ όμως η Οικονομίδου φέτος επέστρεψε και πρόσφερε ποιότητα στην ομάδα.

• Θα μιλήσω τώρα για την Αναγέννηση. Η ομάδα της Γερμασόγειας πέτυχε την 2η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της και όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι στην ομάδα που έκανε μία πολύ πετυχημένη σεζόν κατακτώντας δύο τίτλους (σούπερ καπ και κύπελλο).

• Εάν διατηρήσει τον βασικό κορμό του ρόστερ της η Αναγέννηση θα διεκδικήσει και τη νέα σεζόν όλους τους τίτλους. Μεγάλη απώλεια θα είναι αν αποχωρήσει η Κάσιντι Μιχάλκο (σ.σ. ανέφερε στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα ότι δεν νομίζει θα συνεχίσει στη Κύπρο αλλά ποτέ μην πεις ποτέ). Αποτελεί μία από τις κορυφαίες ξένες που είδαμε στη χώρα μας και βοήθησε την Αναγέννηση τις τελευταίες τρεις σεζόν να ανέβει επίπεδο. Αν τελικά δεν επιστρέψει, η Αναγέννηση θα πρέπει να βρει μία αντάξια καλαθοσφαιρίστρια.

• Όπως και ο Γιώργος Παλάλας θεωρώ ότι και ο Ηρακλής Πιττάκας έκανε σπουδαία δουλειά και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Η δουλειά του τελευταίου φάνηκε και στην Εθνική Γυναικών άλλωστε. Πιστεύω πως και οι δύο προπονητές τα επόμενα χρόνια θα έχουν προτάσεις για να αναλάβουν ομάδες της πρώτης κατηγορίας και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν και εκεί.

• Κλείνοντας εύχομαι όλα τα σωματεία να στηρίξουν την γυναικεία καλαθοσφαίριση και να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα, ώστε να έχουμε ένα ακόμα πιο όμορφο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια. Το γυναικείο μπάσκετ πρέπει να στηριχθεί από όλους μας.