Νίκησε και κάλυψε τη διαφορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου

0

Τεράστια εμφάνιση από τους παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι στον κυριότερο αγώνα της σαιζόν για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας κατάφεραν όχι απλά να κερδίσουν τον βασικό αντίπαλο -το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας- αλλά να καλύψουν και την διαφορά με την οποία είχαν χάσει στο πρώτο παιγνίδι (63-70).

Παίζοντας καταπληκτική άμυνα σχεδόν στα όρια του σεμιναρίου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι αντίπαλοι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα (23-21) ανέβασε στροφές και “στραγγάλισε” την επίθεση των αντιπάλων του και με ένα σερί 25-8, καθάρισε ουσιαστικά και τον αγώνα.

Με το υπέρ του σκορ να είναι στο 48-29, οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν τις υπερηχητικές τους πτήσεις και περιόρισαν σε τεράστιο βαθμό την αντίπαλη επιθετική γραμμή πυρός στο ελάχιστο ενώ στην επίθεση έβγαζαν φωτιές. Το 71-41 του τρίτου δεκαλέπτου καθόρισε τον τελικό νικητή αλλά όχι και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν σταμάτησαν να παίζουν με πάθος και δύναμη, καταγράφοντας μία σπουδαία νίκη, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 82-50, σκορ με το οποίο τελείωσε και ο αγώνας.

Με το σκορ αυτό η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν κάλυψε απλά την διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιγνίδι αλλά κατάφερε να περάσει και στην πρώτη θέση αγκαλιάζοντας και τον τίτλο αφού την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Frederik και είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη.

Στο τέλος του παιγνιδιού δικαίως οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου πανηγύρισαν με έντονους ρυθμούς την τεράστια αυτή νίκη που αποτελεί και τεράστια ανατροπή για το πρωτάθλημα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK  74-50

Στο άλλο παιγνίδι της αγωνιστικής το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (12-14) και (30-27) κατάφερε παίζοντας καλύτερα στην άμυνα αλλά και με πιο εύστοχους παίκτες στην επίθεση να επιβληθεί του Πανεπιστημίου Φρειδερίκου, με 74-50 αποφεύγοντας έτσι την τελευταία θέση στην κατάταξη στην οποία άφησε το Πανεπιστήμιο Φρειδερίκου.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο με τον αγώνα του αυτό ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις ενώ το Πανεπιστήμιο Frederick θα αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τελευταίο αγώνα που θα καθορίσει και τον πρωταθλητή και παρά την βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα κριθεί και ο πρωταθλητής.

Στο πρώτο παιγνίδι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε κερδίσει με 88-40.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
A/A    Πανεπιστημιακές ομάδες 

Αγώνες    Νίκες     Ήττες     Πόντοι    Βαθμοί
1.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ    7    6    1    511-368    13
2.        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ    7    6    1    528-411    13
3.        ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ    7    4    3    521-382    11
4.        ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ    8    2    6    432-580    10
5.        FREDERICK UNIVERSITY    7    0    7    312-563    7

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ