Ντου από Φενέρ κατά Μπερτομέου

0

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να… ξεσπάσει με επίσημη διαμαρτυρία προς την Euroleague. Οι Τούρκοι θεωρούν πως αδικήθηκαν από «πρωτοφανείς αποφάσεις» των διαιτητών στα προηγούμενα παιχνίδια τους (μεταξύ των οποίων και αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ) και περιμένουν αλλαγή συμπεριφοράς, ενώ γίνεται λόγος και για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, στις οποίες η διοργάνωση έσπευσε να απολογηθεί σε ομάδες που αδικήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε πάντα το μέγιστο ενδιαφέρον για την Euroleague. Αυτό δεν άλλαξε ακόμα και μετά από ματς που κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που δυσκολευόμαστε να δεχτούμε. Είναι πλέον αδύνατο να μείνουμε σιωπηλοί σε αυτό το ζήτημα και στα διαιτητικά λάθη που έχουμε δει από την αρχή της φετινής σεζόν.

Στα τρία ματς που παίξαμε πρόσφατα, με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, το αποτέλεσμα κρίθηκε από αμφιλεγόμενες αποφάσεις, η πλειοψηφία των οποίων καταγράφηκε στα τελευταία λεπτά των αγώνων, με τρόπο κατά τον οποίο άλλαξε η εικόνα στο παρκέ. Είδαμε πρωτοφανείς αποφάσεις και αντιαθλητικά, που δεν συμβαδίζουν με τα standards που εφάρμοζαν οι διαιτητές της Euroleague στους προηγούμενους αγώνες. 

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε επίσης ότι η Euroleague αποδέχτηκε την κατάσταση σε παρόμοια διαιτητικά λάθη στο παρελθόν και ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους συλλόγους που υπέφεραν.

Αν και έχουμε διατηρήσει την ηρεμία μας μέχρι αυτή τη στιγμή, μας έχει καταστεί αδύνατο να διατηρήσουμε αυτή τη στάση μετά τα πρόσφατα γεγονότα. 

Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους πιο πολύτιμους εταίρους της Turkish Airlines Euroleague και πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς με την ιστορία, τους ισχυρούς χορηγούς και τις σημαντικές επενδύσεις του. Η ομάδα μας δεν αποδέχεται αυτό το άδικο αποτέλεσμα των διαιτητικών αποφάσεων».