Ο Άδωνις μας «βομβάρδισε» με αλήθειες

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης σχολιάζει το Post του Άδωνι Χρίστου που μας μας «βομβάρδισε» με ωμές αλήθειες.

Ο Άδωνις Χρίστου είναι διευθυντής της Ακαδημίας Youth Stars Basketball Academy και συναναστρέφεται με εκατοντάδες παιδιά. Οπότε μπορεί να ξέρει, να καταλάβει και να νιώσει την ψυχοσύνθεσή τους

Αυτά που έγραψε σήμερα μας συγκλόνισαν, μας διέλυσαν. Τόσο εμάς που έχουμε μικρά παιδιά, όσο και όλους τους υπόλοιπους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Ο Άδωνις ανέβασε ένα μεγάλο Post στη σελίδα του στο facebook και μας «βομβάρδισε» με αλήθειες. Και ξέρετε, πολλές φορές η αλήθεια πονάει. Πονάει αλλά πρέπει να λέγεται. Ωμή, όχι με σάλτσες. Μόνο έτσι φέρνει αποτελέσματα και λύσεις.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του κείμενου, σπαταλήστε τρία λεπτά από τον χρόνο σας για να δείτε τι έγραψε ο Άδωνις Χρήστου ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Σε αυτό το Post λοιπόν, ανέφερε το πόσο έχει αλλάξει τα παιδιά μας ο Covid και κυρίως τις αλλαγές που επέφερε στις ζωές μας.

Αυτές οι καραντίνες των δύο τελευταίων ετών έβλαψαν την οικονομία, αλλά τα χρήματα δεν είναι το παν σε αυτή τη ζωή.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μας. Η ψυχική και η σωματική. Συνδέονται αυτές οι δύο.

Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν το «σταματάμε να ζούμε με το φόβο να μην πεθάνουμε». Δεν ξέρουμε αν αποφάσισαν σωστά, το βέβαιο είναι ότι αυτή τους η απόφαση μας έβλαψε όλους.

Έβλαψε κατά βάση την ψυχική μας υγεία. Ο εγκλεισμός έφερε προβλήματα, κυρίως ψυχολογικά.

Αν σε εμάς τους μεγάλους έκαναν μία φορά κακό όλα αυτά, στα παιδιά έκαναν 100! Μπορεί και 1000.

Πολλά ζευγάρια υποχρεώθηκαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο 24 ώρες το 24άωρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις, λόγω εκνευρισμού και τα διαζύγια να πολλαπλασιαστούν.

Ναι, αυτό δεν αφορά άμεσα τα μωρά μας αλλά έμμεσα τα αφορά και μάλιστα πολύ.

Εκείνα ήταν υποχρεωμένα να παραμένουν στο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναγκαζόμενα να κάνουν μάθημα μέσω ενός υπολογιστή, να παίζουν μέσω ενός υπολογιστή ή ενός κινητού και παράλληλα να βλέπουν τους γονείς τους να τσακώνονται και στο τέλος να χωρίζουν.

Ακόμη και να μην υπάρχει ο χωρισμός, ακόμη και να μην υπάρχει τσακωμός η ψυχοσύνθεση των παιδιών διαλύθηκε. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι, δεν μπορούσαν να δουν τους φίλους τους, δεν μπορούσαν να τους αγκαλιάσουν. Το καταλαβαίνετε;;;

Ο Άδωνις, λοιπόν, που βλέπει τις συνέπειες όλων των παραπάνω καθώς συναναστρέφεται με παιδιά, με όπλο το πληκτρολόγιό του μας «βομβάρδισε» με ωμές αλήθειες.

«Το χειρότερο είναι ότι είδα και παιδιά με τεράστια ψυχικά προβλήματα. Χαμένοι στις σκέψεις τους, χαμένα βλέμματα. Δυστυχισμένα μωρά. Αρκετοί γονείς που πέρασαν δύσκολη φάση με την ψυχική υγεία του παιδιού τους μου είπαν Άδωνη να γίνει το μωρό μου καλά και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, ούτε η επίδοση του ούτε τίποτα. Και μετά που το ξεπερνά ξαναπέφτουν στην ίδια παγίδα. Ξαναρχίζουν την πίεση τους να είναι ένα μωρό τέλειο μαθησιακά, το τέλειο μωρό στα μάτια τους. Δεν ταρακουνήθηκαν από την πρώτη σφαλιάρα της ζωής σαν και ο διάολος δεν περιμένει στην γωνιά να ξανακτυπήσει», γράφει σε ένα σημείο.

Καταλαβαίνετε τι κάνουμε εμείς οι γονείς; Αυτά τα ταλαιπωρημένα ψυχικά και σωματικά παιδιά τα πιέζουμε αναζητώντας το τέλειο από εκείνα. Είναι ένα ΕΓΚΛΗΜΑ.

Και το πιο σκληρό που έγραψε ήταν αυτό: «Μέχρι που είδα μωρά να δέχονται βία στο σπίτι και το έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Να ζει το μωρό τα ξύλο στο σπίτι του. Είδα παιδιά να δέχονται απίστευτο μπούλινγκ από τους χωρισμένους γονείς. Να είναι το μέσο τους για καυγά. Να είναι το μέσο τους για εκδίκηση ο ένας στον άλλον. Να είναι η δικαιολογία των πράξεων τους.

ΕΙΔΑ ΜΩΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΡΕΕΕΕ….. 10χρονο μωρό της YOUTH STARS να λέει δεν έχει νόημα να ζω. Να αφήνει σημειώσεις και να googleαρει τρόπους να αυτοκτονήσει. Να αναγκάζεται το μωρό μετά από αυτό να μείνει στην ψυχιατρική του Μακαρίου.

Που πάμε ρεεεε….?».

Καταλαβαίνετε μωρέ; Ένα παιδί 10 ετών θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του και σίγουρα δεν ήταν το μοναδικό.

Όπως έγραψε και ο Ανδρέας Σιζόπουλος κάτω από τη σχετική αναδημοσίευση του Post από το Cyprusbasket: «Να μην το πάρουμε σαν μια άσχημη αρχή. Αλλά σαν την ΑΡΧΗ για κάτι που θα φέρει όμορφα αποτελέσματα. Μην διαβάζετε μόνο τα αρνητικά αλλά μείνετε στις λύσεις που έγραψε αυτός ο άνθρωπος και όλοι να τις εφαρμόσουμε».

Συμφωνούμε απόλυτα.

Πρέπει αυτές οι αλήθειες του Άδωνι Χρήστου να μας ταρακουνήσουν όλους. Πρέπει το Κράτος, όχι μόνο το Κυπριακό αλλά όλα τα κράτη του κόσμου να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ζήτημα. Μιλάμε για τα παιδιά μας, δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στον κόσμο.

Αφού έδωσαν χρήματα για τις καμπάνιες να μείνουμε σπίτι για να μην αρρωστήσουμε, πρέπει τώρα να δώσουν πολλαπλάσια για καμπάνιες ενημέρωσης σε γονείς και δασκάλους ώστε να αντιμετωπίζουμε σωστά τα μωρά.

Είναι υποχρεωμένα να το κάνουν. Όπως και όλοι οι γονείς πρέπει να θέσουν ως βασική τους προτεραιότητα τα παιδιά τους και να μην τα βλέπουν ως μέσο εξυπηρέτησης του εγωισμού τους.

Του εγωισμού μας.

Άδωνι Χρίστου σε ευχαριστούμε.