Ο… άλλος Μασάμπα

0

Ο Κεραυνός… αστόχησε σε δεύτερο σερί ντέρμπι, χάνοντας αυτή τη φορά από τον ΑΠΟΕΛ με 65-51. Η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη έδειξε νευρικότητα στην επίθεση και έμεινε χαμηλά στο σκορ, με τις αιτίες να είναι πολλές… Συνήθως στις αποτυχίες ποτέ δεν φταίει ένας, όμως οφείλουμε να αναφέρουμε κάτι εξόφθαλμο: ο Τόμας Μασάμπα… κάτι έχει.

Στις πρώτες αγωνιστικές όταν ο Κεραυνός έκανε θραύση με την απόδοσή του, ο Κονγκολέζος -με σουηδικό διαβατήριο- ήταν ο καταλύτης του Χριστόφορου Λειβαδιώτη πάνω στο παρκέ. Ο παίκτης που λάμβανε τις εντολές του ταλαντούχου τεχνικού και τις μετουσίωνε σε πράξη.

Τελευταία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο ποιοτικός κόμπο γκαρντ δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Όχι απλά δεν κάνει τη διαφορά για τους Στροβολιώτες, αλλά αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο. Στο ματς με τον Απόλλωνα στο “Κώστας Παπαέλληνας” είχε σωρεία κακών επιλογών και σε πολλά σημεία ήταν καταδικαστικός για την ομάδα του. Έπαινε τραβηγμένες προσπάθειες και αδυνατούσε να διαβάσει τα miss-matches με τους αντίπαλους ψηλούς όταν γινόταν αλλαγή στο πικ εν ρολ. Κι όμως αυτό δεν ήταν τίποτα.

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ήταν… σε άλλο γήπεδο. Έκανε παιδαριώδη λάθη που δε συνάδουν με την εμπειρία και την κλάση του. Στα πρώτα λεπτά περνούσε με το… ζόρι το κέντρο του γηπέδου και δεν εξέπεμπε σιγουριά σε καμία του κίνηση. Συν τοις άλλοις ήταν αφάνταστα νευρικός και τα έβαζε αναίτια με τους αντιπάλους του, κάνοντας ωστόσο κακό όχι σε εκείνους, αλλά στην ομάδα του.

Ο Κεραυνός δε χρειάζεται τον “εγωιστή Μασάμπα”. Μένει να δούμε αν θα ηρεμήσει για να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, όπως έκανε στις πρώτες αγωνιστικές, όπου ήταν ο κινητήριος μοχλός της. Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης ποντάρει πολλά πάνω του και σίγουρα το έργο του γίνεται σαφώς πιο δύσκολο όταν ο ηγέτης του δεν δίνει αυτά που πρέπει και μπορεί. Ο Κύπριος τεχνικός έχει δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του Κεραυνού, έχει μοιράσει αρμονικά τους ρόλους και όταν ένας κρίκος σπάει, τότε διαταράσσεται και η αλυσίδα…