Ο χαρακτήρας χάρισε την πρόκριση

0

Να ήταν το άγχος του φαβορί; Να ήταν η τακτική του Αγγέλου; Να ήταν ό,τι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει ένα σταθερό διάγραμμα στην απόδοση του; Ό, τι και να ήταν οι «πράσινοι» ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από την ΑΕΚ αλλά στα τελευταία έξι λεπτά την έπνιξαν κυριολεκτικά και έτρεξαν ένα απίστευτο σερί 17-1 που μετέτρεψε το 63-54 σε 64-71 και ξεκλείδωσε το ματς. Ο Παπαπέτρου ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι συγκλονιστικός και ουσιαστικά μαζί με τους Παπαγιάννη, Χεζόνια, Μήτογλου και Μπρέι το σχήμα που οδήγησε στο ξέφωτο των τελικών.

Από την άλλη, η ΑΕΚ κατέβαλλε μια συγκλονιστική προσπάθεια και της αξίζουν χίλια μπράβο με τους Ματσιούλις, Λοτζέσκι, Ζήση να θυμίζουν εφήβους σε τέσσερα διαδοχικά ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αρκετά προβλήματα από αυτά που είχαμε δει καθ’ όλη τη διάρκειας της σειράς απέναντι στην ΑΕΚ. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο; Η αμυντική λειτουργία και τα πολλά λάθη σε ατομικό επίπεδο σε αυτόν τον τομέα. Οι «πράσινοι» επέτρεψαν στον Μέικον να πάρει τα μεγάλα σουτ, δέχθηκαν φτηνά καλάθια μέσα στη ρακέτα με κάκιστη άμυνα και είδαν τον Λοτζέσκι να τους… πυροβολεί στο transition.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ