Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις: Νέες προκλήσεις για τα ελληνικά νησιά

0

Αμετανόητος παρά τα πρόσφατα απανωτά «χαστούκια» από τον διεθνή παράγοντα για το θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανάφερε το θέμα των αποστρατικοποιημένων νησιών μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να απειλήσει ότι αν η Αθήνα δεν αλλάξει στάση τότε θα φέρει το ζήτημα αυτό «στο υψηλότερο επίπεδο» χρησιμοποιώντας τον όρο «αμφιλεγόμενα ζητήματα».

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ» είπε ο Ερντογάν όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

«Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά θα απευθύνουμε την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί το θέμα των νησιών, όπως γνωρίζετε, είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να αναδείξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε» κατέληξε για το θέμα ο Ερντρογάν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ