Ο Ευριπίδης Ανδρέου, προπονητής της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας αναφέρεται στα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του

0

Ο Ευριπίδης Ανδρέου, προπονητής της ΠΑΕΕΚ, έδωσε μια ξεχωριστή συνέντευξη στον Στέφανο Αβρααμίδη του CB για την κατάκτηση του Κυπέλλου Β κατηγορίας κόντρα στην ΕΝΑΔ. Η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας μετά από πολλά χρόνια κατακτά τρόπαιο με την ελπίδα να κατακτήσει και το πρωτάθλημα για να ανεβεί στη Α’1 κατηγορία. Επίσης μας λέει το σχόλιο του για το αντίπαλο δέος της ΠΑΕΕΚ, τον Διγενή Μόρφου.

Στέφανος Αβρααμίδης: Τεράστια η διαφορά σκορ του για Τελικο Κυπέλλου. Απίστευτα πράγματα. Κάποιος θα έλεγε ότι καλύτερα να ήταν ντέρμπι για το ενδιαφέρον του κοινού του κόσμου. Εσύ πως το είδες το ματς ως προπονητής της ΠΑΕΕΚ;

Κόουτς Ευριπίδης Ανδρέου: Πίστευα και εγώ ότι θα ήταν πιο ανταγωνιστικό αλλά ήξερα ότι είχαν κάποια προβλήματα η ΕΝΑΔ. Είχε χτυπήσει και ο Καραγίαννης ο ένας από τους ψηλούς τους. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά στην άμυνα όπως είχαμε πει. Στοχευμένα στην άμυνα και στοχευμένες επιθέσεις. Τρέξαμε το παιχνίδι και ανοίξαμε το γήπεδο και νομίζω εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Σ.Α.: Άρα δίκαιο αποτέλεσμα ξεκάθαρα, έτσι;

Ε.Α.: Κοιτάξετε στο Μπάσκετ πιστεύω ότι ο καλύτερος πάντα κερδίζει. Θεωρώ ότι υπερτερούσαμε ειδικά στις θέσεις των ψηλών, όπου είχαν σοβαρο πρόβλημα η ΕΝΑΔ. Η ΕΝΑΔ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι 4η στον βαθμολογικό πίνακα. Εντάξει ίσως η πίεση του Τελικού, ίσως τα match-up των παιχτών μας ήταν αυτά που κέρδισαν το παιχνίδι.

Σ.Α.: Δυο σχόλια για τον Top Scorer του Τελικού Κυπέλλου, τον νεοαφειχθέντα στην ΠΑΕΕΚ, Βίκτωρα Ιερονυμίδη.

Ε.Α.: Είναι μια προσθήκη η οποία ήρθε τελευταία στιγμή, πραγματικά τελευταία στιγμή, δηλαδή με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου (30 του Γεννάρη). Έχω γενικά ένα πολύ καλό σύνολο όμως ο Βίκτωρας είχε πολύ καλή απόδοση και στον Ημιτελικό σε ένα πολύ δυνατό ματς κόντρα στον Άγιο Νικόλαο είχε σκοράρει 20 πόντους. Έτσι έχει δεθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Σ.Α.: Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Ε.Α.: Καταρχάς ξεκινά από το Συμβούλιο το οποίο είναι δίπλα μας. Ό,τι ζητήσουμε μας το παρέχουν. Ο Πρόεδρος, ο Γιώργος Σολωμού ο οποίος είναι υπεύθυνος της ομάδας, ότι ζητήσουμε μας το δίνει. Επίσης, τα παιδιά είναι πολύ πειθαρχειμένα και είναι και η ποιότητα των παιχτών. Είναι ο Τάσος Ανδρέου, ο Πογιατζής, ο Δημήτρης Παπαλουκάς, ο Αιμίλιος Βασιλείου, είχα και τον Κωνσταντίνο Βασιλείου ο οποίος έχει ένα πρόβλημα με το δελτίο υγείας ελπίζουμε να ξεπεραστεί. Και για να μην αδικήσω τα άλλα παιδιά θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα πλήρης.

Σ.Α.: Είστε μέλος ενός ιστορικού και προσφυγικού σωματείου, η ομάδα που παλιά ήταν στα σαλόνια της 1ης κατηγορίας. Τώρα είναι στη δεύτερη αλλά πολύ πιθανό να πάει ξανά στην πρώτη. Πως είναι το να προπονείς την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας;

Ε.Α.: Πραγματικά αυτό το έζησα στον Τελικό Κυπέλλου. Είχαμε Κερυνειώτες στο γήπεδο. Γεμίσαμε την κερκίδα. Όπως με ενημέρωσε και ο Πρόεδρος είχαμε γύρω στους 700 φιλάθλους. Πραγματικά πρωτόγνωρο για εμάς, ειδικά για τη Β Κατηγορία. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Ήρθε η ίδια η δήμαρχος της Κερύνειας και μας παρέδωσε και το Κύπελλο. Από αυτό κατάλαβα τη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα

Σ.Α.: Άρα, θα ‘λεγε κανείς υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα.

Ε.Α.: Θεωρώ ότι με κάποιες σωστές κινήσεις που πρέπει να γίνουν και έχουν ξεκινήσει από τον Πρόεδρό μας. Χρειάζονται κάποιες στοχευμένες κινήσεις, σίγουρες, μεθοδικές, για να μην είναι πυροτέχνημα. Θέλουμε να πάμε στην 1η κατηγορία και να κρατηθούμε αξιοπρεπώς. Εντάξει δεν θέλουμε να πετάμε στα σύννεφα, έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας για το Πρωτάθλημα.

Σ.Α.: Είναι δύο παίχτες που πραγματικά μεγάλωσαν μαζί σας στον Όλυμπο Αγλαντζιάς πριν παίξουν ξανά μαζί σας στην ΠΑΕΕΚ. Μιλάω για τον Τάσο Ανδρέου και τον Δημήτρη Παπαλουκά. Τι σχόλιο μπορείς να μας πεις για τους συγκεκριμένους παίχτες; Πως τους βλέπεις σήμερα;

Ε.Α.: Αυτά είναι παιδιά δικά μου, νιώθω ότι είναι πραγματικά σαν τα παιδιά μου. Ειδικά ο Τάσος ο Ανδρέου είναι από 7 χρονών μαζί μου. Ήταν πρώτα στην Δόξα Στροβόλου, μετά τον έφερα μαζί μου στον Όλυμπο, και τώρα ξανά στην ΠΑΕΕΚ. Ο Δημήτρης Παπαλουκάς ο οποίος είναι και 5 χρόνια μικρότερος του Τάσου. Ηλικιακά τον βρήκα να είναι 10-11 χρόνων στον Όλυμπο. Μεγάλωσε μαζί μου. Έφυγε για την Αμερική να σπουδάσει και επέστρεψε και επεδίωξε να αγωνιστεί πίσω μαζί μου παρά να πάει πίσω στον Όλυμπο. Έχουμε μια σχέση αμφίδρομη. Ξέρουν όμως και οι δύο να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα την ώρα του παιχνιδιού σοβαρεύουν, είναι σαν στρατιώτες πειθαρχειμένοι και ξεχνούν ότι είμαι μαζί τους τόσα χρόνια για να νιώθουν και αυτοί πιο χαλαροί και όταν τελειώνει το παιχνίδι επανερχόμαστε στο οικογενειακό επίπεδο.

Σ.Α: αι ένα σχόλιο για τον αρχηγό της ομάδας τον Ανδρέα Πάντζιαρο.

Ε.Α: Ο Ανδρέας Πάντζιαρος έχει δύο χρόνια που είναι στην ομάδα. Είναι από τους μεγάλους παίχτες της ομάδας μας και είναι αυτός που μπορώ να πω ότι κρατά τα αποδυτύρια. Μιλάει όταν πρέπει. Όταν νιώθει ότι η ομάδα κάπου χάνεται, είναι εκεί μπροστά.

Σ.Α.: Σε βοηθάει και εσένα στην επικοινωνία σου με τους παίχτες;

Ε.Α: Πραγματικά μπορώ να σου πω ότι δεν έχουμε τέτοια προβλήματα στην ομάδα. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε «βεντέτες». Παρόλο που έχω εξαιρετικούς παίχτες. Είναι προσγειωμένοι, είναι καλά παιδιά, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Είμαστε μια χαρά!

Σ.Α.: Ήδη έχουν ξεκινήσει τα Ημιτελικά του Πρωταθληματος όπου και πάλι αντιμετωπίσατε την ΕΝΑΔ, την οποία κερδίσατε με σχετική ευκολία.

Ε.Α.: Το σκορ θεωρώ ότι παραπλανεί, αφού η διαφόρα άνοιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΕΝΑΔ  παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη σε σχέση με τον Τελικό Κυπέλλου. Αλλά, θεωρώ ότι το βάθος της ομάδας μας ήταν και η αιτία που κερδίσαμε το παιχνίδι.

Οι παίχτες μου που ξεχώρισαν ήταν οι Ανδρέας Πάντζιαρος και Δημήτρης Γαβριήλ που ήρθαν από τον πάγκο. Κάτι που αναδεικνύει το πόσο γεμάτο είναι το ρόστερ της ομάδας.

Coffee House