Ο Καλαμπάκος της… καρδιάς και της μαγκιάς!

0

Ο Κεραυνός ανακοίνωσε τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να είναι ο… εκλεκτός.

Η αξία του Καλαμπάκου ως καλαθοσφαιριστής έχει γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με χρυσά γράμματα. Από το 2008 όταν και ξεκίνησε η προπονητική του καριέρα, ακολουθεί το ίδιο μοτίβο όπως όταν αγωνιζόταν μέσα στα παρκέ: Παραμένει αγνός, βάζει όλη του την αγάπη σε αυτό που κάνει και ζητάει από τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν:
«Δυστυχώς εμφύτευση καρδιάς και μαγκιάς δεν μπορούμε να κάνουμε. Εγώ θέλω να παλεύουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ας τρώμε 100. Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι παλεύουμε. Αυτό όμως δεν γίνεται αν δεν έχεις την πρώτη ύλη που είναι η καρδιά, η διάθεση και να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου».

Οι ομάδες του Καλαμπάκου χαρακτηρίζονται από τις καλές άμυνες, τις σωστές αποστάσεις που κρατούν οι παίκτες του και στις δύο πλευρές του γηπέδου και την ψυχή που τους ζητάει να βγάζουν στο γήπεδο. Το υλικό για να δουλέψει, το έχει. Για αλλαγές σε πρόσωπα, δεν πιστεύω πως θα βιαστεί να κάνει κάτι, καθώς θα θέλει να έχει και ο ίδιος πλήρη εικόνα.

Το σίγουρο είναι πως έρχεται μία μεταβατική περίοδος στον Στρόβολο, στην οποία θα κριθούν όλοι.

Αντώνης Κατσαρός