Ο Κεραυνός αξίζει τη στήριξη όλων

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τη μεγάλη προσπάθεια του Κεραυνού να εκπροσωπήσει την Κύπρο στους ομίλους του Basketball Champions League.

Ειλικρινά βλέποντας το βίντεο με τον αγώνα του Κεραυνού κόντρα στη Μπόρατς πριν από 18 χρόνια τότε σιγουρεύεσαι πως η φλόγα στην Κύπρο υπάρχει απλά πρέπει κάπως να ανάψει ξανά. Τότε ο Κεραυνός πέτυχε μια υπερβατική πρόκριση έχοντας ενώσει όλο το νησί τώρα θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και να βάλει για πρώτη φορά ομάδα της Κύπρου στους ομίλους του Champions League. Η αλήθεια είναι πως η Λιθουανική Λιετκαμπέλις είναι το φαβορί στο ζευγάρι αλλά εδώ που έφτασε το πράγμα όλα είναι πιθανά. Εξάλλου, ο τρόπος που ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση ο Κεραυνός στη Δανία του δίνει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πως μπορεί να προκριθεί.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη είναι πως τα παιδιά του δεν έχουν ακόμη αγωνιστικό ρυθμό και απέναντι τους θα βρουν μια ομάδα που υπηρετεί τη σχολή της πατρίδας της. Η Λιθουανία ζει και αναπνέει για το μπάσκετ ενώ οι κλασσικές της ομάδες συνδυάζουν ένα καλό ρυθμό στο παιχνίδι με συνεχές διάβασμα και στόχευση στον αντίπαλο ενώ παραδοσιακά σουτάρουν εξαιρετικά. Τα συγκεκριμένα ματς θα χρειαστούν μεγάλη υπομονή και επιμονή στο πλάνο ενώ το μυστικό για το πρώτο στον Στρόβολο είναι να μην επαναληφθεί εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στους Μπάκενς διότι μετά δεν θα γυρίζει εύκολα το πράγμα. Ο Κεραυνός θα πρέπει να κυνηγήσει κυνικά την ουσία και να κρατήσει όσο πιο χαμηλά τους Λιθουανούς που μέχρι τώρα έχουν παίξει ένα επίσημο ματς.

Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό του Κεραυνού και φυσικά στην οικογένεια Παπαέλληνα που δεν σκέφτεται ούτε το κόστος, ούτε τίποτε και παίζει τα ρέστα της για μια μεγάλη πρόκριση. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ενδεχόμενη είσοδος στους ομίλους αυτόματα προϋποθέτει και πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ πράγμα που στον Κεραυνό δεν το σκέφτονται προκειμένου να χαρίσουν μια μεγάλη στιγμή στον Κυπριακό αθλητισμό. Καλή επιτυχία! Είμαστε όλοι δίπλα τους όπως και σε κάθε ομάδα της Κύπρου που παλεύει για να εξελίξει το προϊόν.